Германия поведе с 2:0 на Унгария с бърза победа на Зверев и трудна такава на Колшрайбер

от в 23:43 на 01.02.2019
В

Германия взе аванс от 2:0 успеха срещу състава на Унгария след първия ден от съревнованието между двата отбора в "Купа Дейвис".


В първия мач между двата отбора на корта излезнаха ветеранът Филип Колшрайбер срещу Жомбор Пирош.

Мачът започна с размяна на сервис геймове за 1:1, а в последвалият такъв за немеца, той беше пробит.

Спасявайки три точки за пробив в следващите минути, унгарският му съперник съумя да задържи подаването си и така да поведе с 4:2. В допълнение на това 19-годишният тенисист получи и няколко възможности за брейк, като дори имаше и точка за сета на сервис на Филип, но това не Philipp Kohlschreiber (GER)му помогна и той трябваше да сервира за часта.

Задачата се оказа непосилна за "маджара" и така резултатът стана 5:5.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където младият Пирош надделя с 8:6,макар да пропиля три поредни сетбола в хода на дългия гейм.

Вторият сет започна с ранна размяна на пробиви, като това не оказа влияние до 5:5, където подкрепян силно от 5,000те немски фенове на корта, Колшрайбер успя отново да пробие и така минути по-късно и да вкара мача в решителна част.

Тя започна с медицинска почивка за Пирош, който може би я взе под влиянието на напрежението от публиката.

В крайна сметка третият сет стартира с нова размяна на брейкове при 2:2, а при 4:4 -  Жомбор водеше с 40:0, но губейки следващите девет последователни точки. сдаде двубоя, пращайки в екстаз всички германски фенове. Двамата прекараха  общо 2 часа и 39 минути на корта, като това беше един епичен мач. Вижте най-интересното от него:


Следващият мач от програмата беше наглед с предизвестен край, а главните лица в него бяха Петер Наги и Саша Зверев.

Въпреки че в миналата им среща унгарецът беше победителя (това бе когато Саша още бе наAlexander Zverev (GER) едва 16 години - през 2013), то днес на корта нямаше никаква интрига.

Срещата започна с ранен пробив на шампиона от Лондон, който се възползва от аванса си и не изпусна своята преднина до края. Той дори проби още веднъж, за да може т да затвори комфортно часта със 6:2.

Аналогично се разви и втория сет, където пробиви при 1:1 и 3:1 и осигуриха победата,а така Саша взе сладък реванш от унагареца и донесе комфортен аванс на своята страна!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Германия поведе с 2:0 на Унгария с бърза победа на Зверев и трудна такава на Колшрайбер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook