Героят е уморен: Квалификант се възползва от болестта на Рубльов и спря победния му ход в Рим

от в 16:02 на 13.05.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов прекара дните преди Мастърса в Рим на болнично легло в Мадрид, след като получи възпаление на сливиците. Руснакът вече на няколко пъти разказа как се е чувствал все едно умира, не е можел да преглъща храната си и да обуе обувките си. Изглежда обаче грижите не лекарите не са били достатъчни, за да съумеят да излекуват шампиона в Мадрид достатъчно бързо за турнира в италианската столица и още в първи кръг Маркос Гирон беше много близо до това да го елиминира. Днес пък логичното се случи и квалификантът Александър Мюлер се възползва от благоприятните за него обстоятелства, постигайки успех над именития си съперник - 3:6 6:3 6:3. Така световният номер 109 се поздрави с първата си победа над представител на топ 10 и заслужено ще дебютира в 1/8-финалите на надпревара от сериите "Мастърс", а в следващия кръг ще премери сили с един измежду Стефано Наполитано и Николас Джари.

Четвъртият поставен всъщност изглеждаше в чудесна физически форма през първите минути от срещата и достигаше до точка за пробив в абсолютно всяко едно подаване на квалификанта. Мюлер видимо не можеше да удържи огневата мощ на своя съперник и трябваше често да гледа как топката профучава покрай него, а това позволи на Рубльов да се откъсне напред с два пробива преднина и скоро да спечели първия сет.

Всичко се развиваше нормално и във втората част, като разликата беше, че французинът заигра по-добре и двамата вървяха гейм за гейм до 3:3 Тогава енергията на руснака просто изчезна и той присъстваше единствено телом на корта, а аутсайдерът не показа милост и спечели 9 от следващите 11 гейма, за да се поздрави с най-престижния триумф в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят е уморен: Квалификант се възползва от болестта на Рубльов и спря победния му ход в Рим Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър мюлер | андрей рубльов | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook