Героят Лазаров: Опитвам се да реализирам потенциала си, откакто загубих баба и дядо

от в 19:40 на 26.09.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров е големият герой на днешния ден, след като извоюва дебютната си победа в основна схема на ATP надпревара. Българинът изигра почти перфектен мач, за да надделее над талантлив чех Иржи Лехечка и така се класира за осминафиналите на състезанието, където го очаква среща с четвъртия поставен Лоренцо Музети, а ето какви бяха емоциите на Алекс непосредствено след големия успех:

Какви са емоциите след тази победа? Чака я много дълго?

- Чакам я от самото създаване на турнира. Удоволетворен съм. Голяма тежест ми падна от раменете. 

Изглеждаше сякаш беше уверен, че нямаше как да загубиш. На какво се дължи това?

- Работих усилено. През тази година загубих моята баба и дядо. Това ме накара наистина да положа нужния труд, за да реализирам таланта, който притежавам, защото в противен случай щях да го похабя. Тази победа е за тях.

През миналата седмица беше част от отбора за Купа "Дейвис", който ще играе плейоф за влизане в Световна група I. Самият ти подкрепяше Пьотр Нестеров от ложите. Изглеждате като много сплотен колектив. Така ли е?

- Ако не се подкрепяме, то всички губим от това. Малко сме хората, които играем наистина добре тенис в България. Гордея се с Пешо. Той е дебютант на подобно ниво и нямаше по-добро място от това да запише първата си победа в ATP Тура.

Като премина квалификациите пред три години, то залата беше пълна. Впоследствие дойде пандемията от коронавирус, което опразни залата, но сега отново можеше да разчиташ на подкрепата от страна на публиката. Каква роля имаше това?

- Тази победа е и тяхна. Играя най-добре пред голяма публика. Миналата година се изложих много, докато сега се представих на значително по-високо равнище.

Сега ще играеш с Лоренцо Музети, който през миналата година беше победен от Димитър Кузманов. Ще се допиташ ли до Мико за съвети?

- Годината и обстоятелства са различни. Музети спечели ATP 500 надпреварата в Хамбург, побеждавайки световния номер едно Карлос Алкарас. Ще бъде много тежък мач , като се надявам да увладея емоциите си и да покажа добра игра.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят Лазаров: Опитвам се да реализирам потенциала си, откакто загубих баба и дядо Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | александър лазаров | бгтенис | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook