Героят Лазаров: Щастлив съм, че взехме реванш; не спирам да се уча от Григор

от в 11:44 на 01.01.2023
Калоян Соколов

Новата година започна по мечтан начин за българския тенис, след като Александър Лазаров и Изабелла Шиникова изковаха фамозен обрат срещу Давид Гофен и Елизе Мертенс в решителния дуел на смесени двойки и по този начин България постигна първи отборен успех в историята на новосъздадената надпревара United Cup. Впоследствие щастливите победители дадоха кратко интервю след мача, а към тях се присъедини и капитанът Григор Димитров:

Поздравления, хора! Можете ли да повярвате, че постигнахте първата си отборна победа на United Cup и то след ваш решителен успех на смесени двойки. Какво ви минава през главата?

Лазаров: - Загубихме решителен двойков мач срещу Белгия на ATP Cup през 2020-та и се радвам, че взехме своя реванш. Останалите от отбора се представиха чудесно и на сингъл, а за мен беше страхотно преживяване отново да се изправя срещу състезатели от подобен ранг, защото досега единствено ги наблюдавах по телевизията.

Какво значи да имате Григор Димитров  до вас на корта и като капитан на вашия отбор?

Лазаров: - Забавляваме се много заедно. Той е най-добрият български тенисист и е страхотно да споделяме моменти. Наблюдавам изключително внимателно неговите мачове и не спирам да се уча от тях. Много ми се иска да имам неговия форхенд и придвижване по корта, така че ще работя здраво и се надявам следващия път да бъда по-близо до него в тези отношения, за да помогна максимално на отбора с представянето си.

Забелязвате ли реакциите на Григор по време на вашите мачове и колко е нервен?

Лазаров: - Да, виждам го през цялото време и това определено ме напрягаше. Хубавото е, че атмосферата в отбора е страхотна, всички на пейката се забавляваме заедно, а това отнема част от въпросните нерви.

Григор, как си? Имаш ли нужда от нещо? Би трябвало да си горд с останалите от отбора?

Григор: - Имам нужда от почивка на първо време. Много съм горд от отбора. Всички дадоха максимума от себе си, което е най-важното нещо в спорта. Условията бяха много тежки, но се подкрепяхме през цялото време. Беше ми много трудно с вземането на някои решения, само че съм щастлив как се стекоха обостоятелствата. Нямаше играч, който да не излезе на корта, защото исках всеки един да бъде част от случващото се и да се раздаде на 100 процента. В момента отборният дух е във връхната си точка и съм наистина горд. 

И един последен въпрос - по-лесно е да си играч или да следиш събитията отстрани като капитан?

Григор: - Определено е по-лесно да играя.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Героят Лазаров: Щастлив съм, че взехме реванш; не спирам да се уча от Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | wta | алекс лазаров | александър лазаров | бгтенис | изабелла шиникова | инервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook