Героят Музети след триумфа: Вероятно сънувам, не очаквах да спечеля подобен мач

от в 20:19 на 24.07.2022
Мирела Николова

Финалният сблъсък между Карлос Алкарас и Лоренцо Музети в Хамбург се превърна в истинско тенис зрелище, в което всеки един от двамата остави сърцето си на корта и показа, че бъдещето на тениса е в сигурни ръце. В крайна сметка обаче победителят е само един и това е именно 20-годишният италианец. Въпреки че пропусна общо пет мачбола във втория сет, три от които поредни, роденият в Карара тенисист показа хладнокръвие и успя да се пребори за крайната победа, която му донесе и дебютен АТР трофей в кариерата. По време на награждаването младокът не скри радостта си от развоя на събитията и заяви как все още не може да повярва какво е постигнал.

"Нямам думи, защото мачът приличаше на влакче на ужасите до самия край. Имах много възможности да спечеля двубоя, но именно в тези моменти Карлос беше изключителен. Ключът към успеха бе в това да запазя спокойствие и да остана търпелив, защото не ми беше никак лесно. Карлос влагаше огромни усилия в спасяването на мачболите, така че беше наистина трудно да намеря сили да се завърна.

Разбира се, бях много разочарован, но се опитах да не показвам никакви реакции. Опитах да забравя всички пропуснати шансове и всички точки, които доведоха до това. Мисля, че именно това беше най-важното нещо, защото наистина не очаквах да спечеля подобен мач. 

Не мога да опиша как се чувствам в момента. Вероятно сънувам. За мен, за отбора ми, за моето семейство и всички, които истински ме обичат, този трофей означава наистина много. Оценявам всички жертви, които семейството ми е направило, и огромния труд, който екипът ми е положил, за да бъда в тази позиция днес. Ще продължа да работя усилено и да се надяваме, че ще продължа да се представям по този начин", каза шампионът.

Източник: АТР

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Героят Музети след триумфа: Вероятно сънувам, не очаквах да спечеля подобен мач Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | лоренцо музети | любопитно | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook