Героят на деня: Феноменален Мъри се пребори с Тиафо след близо 4-часово зрелище!

от в 23:26 на 19.10.2021
Мирела Николова

Още в момента на тегленето на жребия в Антверпен един от двубоите на старта се отличи сред останалите, и това бе именно мачът, противопоставящ бившия номер Анди Мъри и младия американец Франсис Тиафо. Двубоят дори надмина очакванията, като зрителите станаха свидетели на невероятна драма от първата до последната секунда, след като сблъсъкът се превърна в истинско зрелище, продължило точно 3 часа и 45 минути, от което в крайна сметка победител излезе британецът след 7:6(2) 6:7(7) 7:6(8). Така Мъри си осигури участие във втория кръг, където го очаква нов тежък сблъсък срещу втория поставен в схемата Диего Шварцман. 

Срещата стартира с предимство за Тиафо, който още от самото начало притискаше подаванията на опонента си и поведе с ранен брейк. Американецът показа колебания на свой ред и допусна да изостане с 0:40 в ответния си сервис гейм, но последва бърза мобилизация и той съумя да консолидира преднината си - 3:1. Без каквито и да било затруднения световният №48 поддържаше аванса си до 5:4, когато, сервирайки за спечелването на сета, се разколеба, от което Мъри не пропусна да се възползва и да се завърне в битката. След размяна на нови два пробива се стигна до тайбрек, в който бившият №1 изостана с 1:2, ала впоследствие не отпусна нито точка на противника си и записа откриващата част срещу своето име.

Вторият сет се разви далеч по-равностойно и резултатът вървеше гейм за гейм. Излизанията на Мъри на мрежата зачестиха, но неведнъж американецът успяваше да парира атаките на своя съперник. В крайна сметка отново развръзката в сета дойде в тайбрек, като този път по-младият състезател показа, че си е научил урока и бе значително по-стабилен, което му помогна да възвърне паритета в отделните части.

Батериите и на двамата тенисисти вече бяха пред пълно изтощаване в началото на третия сет, когато дължината на разиграванията драстично се съкрати. Първият, който успя да осъществи пробив, бе Тиафо, но Мъри не му позволи да се откъсне напред в резултата и моментално навакса пасива си, реализирайки светкавичен рибрейк. Това бе и последният пробив в двубоя, съдбата на който щеше за пореден път да се реши в тайбрек. В него представителят на САЩ пропиля 2 мачбола, докато при втория си опит трикратният носител на титли от Шлема съумя да сложи точка на мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят на деня: Феноменален Мъри се пребори с Тиафо след близо 4-часово зрелище! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Обзори | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook