Героят на деня: След невероятна драма Кукушкин даде аванс на Казахстан срещу Сърбия!

от в 20:28 на 01.12.2021
Мирела Николова

Отборът на Казахстан влезе в четвъртфиналната фаза на Купа "Дейвис" наглед като аутсайдер, но днес световният №182 Михаил Кукушкин показа изумителна воля за победа и се пребори за успеха над Миомир Кецманович след невероятна драма. Двубоят между двамата бе изпълнен с обрати и битка до последната точка, преди Кукушкин да материализира петия си мачбол и да затвори сблъсъка след 7:6(5) 4:6 7:6(11).

Срещата започна по отличен начин за Кецманович, който се възползва от неубедителното подаване на противника и реализира пробив в първия възможен момент. Казахстанецът обаче съвсем скоро стабилизира представянето си и след забележителна игра от основната линия успя да върне брейка на нула и да навакса изоставането си - 2:2, а оттам насетне бе напълно безкомпромисен в сервис геймовете си и едва отпускаше точка на съперника. Въпреки високото темпо на игра, налагано от Кукушкин, сърбинът съумяваше да запази паритета, поради което се стигна до тайбрек. Още в самото му начало световният №182 получи инициативата, излизайки напред с минипробив, след което не срещна никакви затруднения и откри общия резултат.

Преимуществото в игрови аспект на казахстанеца се пренесе и във втората част, където разиграванията продължиха да се развиват под неговия контрол и това доведе до осъществяването на брейк и 3:1. В края на сета обаче интензитетът в играта на Кукушкин спадна, а Кецманович не пропусна да се възползва от удобния случай и на свой ред вдигна нивото си, окуражаван от съотборниците си. Получил нужния импулс, сърбинът успя да обърне нещата в своя полза и макар да изоставаше с 2:4, той записа 4 поредни гейма на своята сметка и вкара двубоя в решителна част.

Играта на Кецманович се намираше в огромен подем, което му помогна да удължи победната си серия, спечелвайки откриващите 3 гейма на третия сет, благодарение на които се оттегли на първата почивка с аванс от пробив. Всичко вървеше по план за сърбина, който сервираше за победата и дори имаше 2 мачбола на собствен начален удар, когато ръката му трепна и инкасира брейк в най-неподходящия момент. Последваха рутинни геймове за сервиращите, които доведоха развръзката на двубоя до тайбрек. 

Той се превърна в гвоздея на мача, тъй като нищо не бе сигурно до последната точка. Първоначално, след феноменални форхенд уинъри Кецманович поведе с 4:1, но казахстанецът отново не се предаде и се върна в битката - 4:4. Сърбинът достигна до нови два мачбола, които обаче бяха пропилени, а оттам нататък инициативата бе в половината на Кукушкин, който се добра до пет възможности за спечелване на двубоя, последната от които бе материализирана след грешка от длановия удар на сръбския представил, приближил отбора на Казахстан на крачка от полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят на деня: След невероятна драма Кукушкин даде аванс на Казахстан срещу Сърбия! Мирела Николова
Теми:  
atp | купа дейвис | миомир кецманович | михаил кукушкин | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook