Героят на домакините: 21-годишен французин подчини световния №20 в петсетов трилър!

от в 17:19 на 24.05.2022
Мирела Николова

Юго Гастон е сред най-обещаващите тенисисти на Франция, който неведнъж е показвал, че може да бъде заплаха за всеки един тенисист. Днес той отново напомни за себе си и елиминира световния №20 Алекс Де Минор в наелектризиращ тенис спектакъл, продължил точно 4 астрономически часа. Представителят на домакините загуби дебютния сет, след което трябваше да преглътне "геврек" в четвъртия и изоставане с пробив в петата част, но въпреки това демонстрира невероятна воля и зарадва публиката, поздравявайки се с крайния успех след 4:6 6:2 6:3 0:6 7:6(4). Така той продължава към втория етап на турнира, където ще се изправи срещу "щастливия гулещ" Педро Качин.

Срещата стартира ударно за местния любимец, който летеше по корта и спечели още дебютното противниково подаване, като впоследствие дори имаше три поредни възможности да дублира преднината си и да поведе с 4:0. Тогава обаче австралиецът показа характер и успя да се измъкне от изключително затруднената ситуация, пласирайки няколко великолепни удара, за да се разпише в резултата. Този гейм се оказа повратната точка в сета, тъй като именно той постави началото на обрата за Де Минор, който спечели следващите четири гейма и обърна от 0:3 до 5:3 в своя полза, а оттам насетне не срещна затруднения с това да затвори частта.

Това стечение на обстоятелствата по никакъв начин не обезкуражи Гастон, който, окрилен от пълните трибуни на "Сюзан Ленглен", открадна първите два сервис гейма на противника си във втората част, за да поведе с 5:0 и да си гарантира успеха в този сет. Устремът му се пренесе и в следващия, където през цялото време той бе лидерът в резултата и макар да допусна на два пъти да загуби аванса си от пробив, то в самия край на частта французинът достигна до нов брейк, който този път се оказа решаващ за развръзката на сета в негова полза.

Третата част започна с изключително трудно подаване за Де Минор, който бе изправен пред четири опасности от инкасиране на ранен брейк, но отново повиши нивото си именно в тези моменти и след няколко чудесни офанзиви съумя да излезе невредим от затрудненото положение. Оттам насетне обаче световният №20 нямаше никакви проблеми от сервис линията, като същевременно успяваше да постави под напрежение всяко от подаванията на опонента си. Въпреки че Гастон демонстрира борбеност и спаси шест брейкбола в хода на сета, то в крайна сметка австралийският представител материализира три от шансовете си, за да вкара двубоя в пети сет.

Двамата сякаш бяха запазили най-доброто от себе си за решителната част, в която станахме свидетели на изключителна битка. Всеки от състезателите бе свел неточностите си до минимум и можехме да наблюдаваме множество темпови размени на удари от основната линия. В края на сета двамата си размениха по два пробива, преди да бъде поставено началото на тайбрек, който бе и най-логичният завършек на този толкова оспорван сблъсък. В дългия гейм резултатът се развиваше равностойно, преди Гастон да вземе преимущество и да спечели последните 5 точки, за да сложи край на трилъра, хвърляйки в екстаз местната публика.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят на домакините: 21-годишен французин подчини световния №20 в петсетов трилър! Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | Обзори | ролан гарос | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook