Героят Симон: Боли ме повече от всякога, но съм готов да умра корта

от в 10:14 на 03.11.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон беше изключително тежък за бившия номер шест Жил Симон, който напусна топ 100 за пръв път от над десетилетие насам и записа редица разочароващи загуби на ниво Чаланджър срещу съперници, които надали някога ще видим да се състезават в ATP Тура. Всичко това доведе до трудното решение от страна на ветерана да обяви оттеглянето си от тениса, а неговата последна надпревара се явяваше тазседмичния турнир от сериите "Мастърс" в Париж, където още на старта той изоставаше със сет и 3:5 гейма от Анди Мъри.

Французинът обаче за пореден пък доказа, че отказването никога не е било опция за него и изкова фантастичен обрат, а след това сътвори и сензационен успех над световния номер 11 Тейлър Фриц, с който изпари неговите надежди за участие на финалите в Торино. Публиката пък аплодираше своя герой дълго време след края на мача и дори запя химна на Франция, а ето какво сподели и развълнувалният Симон, който още днес ще трябва да излезе отново на корта за осминафиналния си сблъсък срещу Феликс Оже-Алиасим:

"Имам чувството, че през тази седмица играя мачовете по такъв начин, че все едно утрешният ден просто не съществува. Боли ме на всяко едно място. Повече от всякога ме боли. Ситуацията беше сходна на Ролан Гарос. Готов съм да умра на корта и трябва да го направя, за да имам някакъв шанс в тези двубои.

Има моменти като в началото на третия сет, когато се чувстваш изключително самотен, изтощен и просто се опитваш да оцелееш. След това печелиш точка, която прераства в гейм, виждаш как твоят съперник също започва да докосва краката си. О, значи при теб е същото? После се оглеждам и виждам всички тези фенове, които крещят моето име. Не съм самотен и никога не съм бил. Благодарен съм ви, тъй като заедно дадохме всичко от себе си.

Ще бъде чест да играя срещу Феликс, когото много уважавам и е сред любимите ми играчи, а освен това е най-доброто момче на света. Става въпрос за невероятен тенисист, който в момента е в серия от 14 поредни победи, докато аз ще се нуждая от 3 месеца, за да се възстановя напълно от днешния мач. Ако кариерата ми приключи в битка с него, то нямам нищо против. Феликс също имаше тежък мач, но е около два пъти по-млад, така че може би ще бъде малко по-свеж от мен" - завърши шеговито героят на френската публика.

Източник: TennisMajors

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героят Симон: Боли ме повече от всякога, но съм готов да умра корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | жил симон | интервюта | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook