Героите са уморени: Александър Зверев се оттегли от първия си заявен турнир на трева

от в 18:00 на 11.06.2024
Калоян Соколов

Александър Звереве се оттегли от ATP 250 надпреварата в Щутгарт, с която вчера беше поставено началото на тревния сезон. Германецът трябваше да зарадва родните фенове с присъствието си и до последно фигурираше сред списъка с участници, но в крайна сметка топ поставеният е взел разумното решение да пропусне турнира, след като прекара около 24 часа на корта в 7-те си срещи на Ролан Гарос, като три от тези сблъсъци влязоха в 5-ти сет.

Това означава, че подгласникът в Париж ще бъде заменен в основната схема от "щастлив губещ", който в този случай ще бъде бившия член на топ 10 и полуфиналист от Уимбълдън - Ришар Гаске. Френският ветеран беше поставен под номер 4 в квалификациите, само че допусна поражение от своя сънародник Пиер-Юг Ербер в директен спор за място в основната схема, пропилявайки аванс от 4:1 точки в тайбрека на решителния 3-ти сет, а любопитното е, че Гаске надигра самия Стефанос Циципас на същото състезание през миналия сезон.

Зверев пък още другата седмица ще се завърне на корта, за да играе на ATP 500 турнира в Хале, където на 2 пъти е достигал до финала, като там ще бъдат още звезди от ранга на новия световен номер едно Яник Синер, Даниил Медведев, Хуберт Хуркач, Стефанос Циципас и защитаващия шампион - Александър Бублик.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героите са уморени: Александър Зверев се оттегли от първия си заявен турнир на трева Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook