Героите са уморени: Шампионът и финалистът в Рио се оттеглиха от турнира в Акапулко

от в 00:01 на 01.03.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас използва серията от клей надпревари в Южна Америка, за да се завърне в Тура след своето тримесечно отсъствие поради лекуване на контузии в областта на корема и десния крак. Испанецът успя да завоюва титлата още в първия си турнир за годината, вдигайки отличието в Буенос Айрес, където надигра Камерън Нори на финала, преди през миналата седмица, при защитата си на трофея от състезанието в Рио, да инкасира поражение именно от левичаря в спор за купата.

Шампионът от US Open имаше контрол изявено превъзходство в хода на срещата им в карнавалния град, като по всичко личеше, че ще дублира триумфа си в надпреварата, но в средата на втория сет, когато тийнейджърът водеше със сет и пробив, то той почувства сериозни болки в десния крак, именно поради травма, в който пропусна Откритото първенство на Австралия в началото на сезона. Впоследствие проблемите от физическо естество взеха връх над Карлитос и макар той да се бори в продължение на близо три часа, в крайна сметка Нори детронира доскорошния номер едно и грабна трофея в Рио.

Преди по-малко от 60 минути пък стана ясно, че контузията на Алкарас далеч не е била толкова безобидна, след като броени часове, преди ибериецът да открие кампанията си на АТР 500 надпреварата в Акапулко, той е взел решението да се откаже от участие в турнира, оповестявайки лично новината с публикация в социалните медии:

"За съжаление, няма да мога да взема участие в Акапулко. Имам степен 1 разтежение на подколянното сухожилие, която ще ме извади извън кортовете за няколко дни, според показаното от тестовете, които направихме сутринта. Много съм тъжен, че няма да мога да се състезавам тук, но сега е време да мисля за възстановяването си и да бъда готов възможно най-скоро. Надявам се да ви видя скоро!" - сподели в изявлението си 19-годишният испанец, който в следващите две седмици ще има задачата да защитава полуфинала си на Мастърса в Индиън Уелс и титлата си в Маями.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)

Отказванията от турнира в мексиканския град обаче далеч не приключиха дотук, след като по примера на топ поставения в схемата, решение да се откаже от участие взе и шампионът от Рио, а именно Камерън Нори, който в неделя повали Карлитос. Левичарят досега през 2023-та демонстрира изключително силно представяне, след като на всяка от трите АТР надпревари, в които се включи, достигна финал, но с титлата триумфира единствено в Бразилия. Британецът вече има 21 изиграни мача на сметката си в хода на новия сезон, като решението му да се оттегли от състезанието в Акапулко, с оглед бройката на двубоите му, изглежда напълно резонно, предвид факта че се намираме на броени дни от старта на Мастърсите в Индиън Уелс, където световният номер 12 е бивш шампион, и Маями.

По този начин финалистите от Рио ще бъдат заменени в схемата на турнира от "щастливи губещи", които тепърва предстои да бъдат изяснени, но по всяка вероятност с втори шанс ще се поздравят Елиас Имер и Лусиано Дардери, стига да потвърдят своето участие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героите са уморени: Шампионът и финалистът в Рио се оттеглиха от турнира в Акапулко Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | камерън нори | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | Отказвания | рио

Коментари





Следвайте ни в Facebook