Героите са уморени: Шампионът и подгласникът от Кордоба са аут на старта в Буенос Айрес

от в 03:05 на 09.02.2022
Мартин Петков

В един от ранните за деня мачове на турнира в Буенос Айрес на корта излезе шампионът от надпреварата в Кордоба - Алберт Рамос-Виньолас, който имаше за съперник Тиаго Монтейро. Определено чувстващ умора, испанецът изглеждаше като бледо копие на себе си от изминалата седмица, което позволи на бразилеца да трупа лесни точки на сметката си, а това от своя страна се оказа достатъчно на световния номер 104, за да спечели срещата след 6:3 6:3.

Още в началните геймове на двубоя Монтейро успя да поеме контрол над случващото се, пробивайки наглед безпроблемно. В оставащите минути до края на частта първата ракета на Бразилия демонстрира здрави нерви и характер, за да отрази шансове за пробив пред съперника, като се справи отлично с трудната ситуация, което му позволи да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Втората част имаше пагубно начало за левичаря, който набързо изостана с пробив пасив, докато световният номер 104 все по-добре намираше качеството в отиграванията си. При резултат 5:3 на Рамос-Виньолас му се наложи да сервира за оставането си в турнира, ала нова криза даде златна възможност на Монтейро да сложи край на срещата, от която той се възползва и продължава към следващия кръг в надпреварата.

В последвалия двубой на "корт номер 2" предстоеше да видим подгласника от турнира в Кордоба - Алехандро Табийо, който имаше за съперник испанеца Педро Мартинес. Чилиецът навярно все още страдащ от нелепо изгубения финал, беше далеч от обичайното си ниво, като това позволи на световния номер 61 без особени затруднения да се поздрави с успеха след 6:2 6:4, надделявайки за по-малко от 90 минути.

Още в началото се видя изпълнената с грешки игра на Табийо, което позволи на испанеца да поведе с два пробива аванс за около четвърт час от започването на срещата. Мартинес повел солидно в резултата, заигра без напрежение и скоро след това грабна първия сет.

Втората част имаше идентично начало с първата, след като испанският представител реализира брейк още в първия гейм. В оставащите мигове до края на двубоя двамата скоростно си размениха по един пробив, за да се стигне до момента, в който Мартинес се справи безупречно, сервирайки за мача и успя да си осигури поне още една среща в аржентинската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Героите са уморени: Шампионът и подгласникът от Кордоба са аут на старта в Буенос Айрес Мартин Петков
Теми:  
atp | алберт рамос-винолас | алехандро табийо | Обзори | педро мартинес | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook