Героят е уморен: Монфис хвърли всички сили, но не можа да завърши започнатото срещу Руне

от в 07:40 на 17.08.2024
Калоян Соколов

Гаел Монфис се превърна в героя на вчерашния ден, след като записа една от най-големите си победи през последните години, надигравайки тенисиста в най-добра форма през последните месеци. Лошите новини за 37-годишния ветеран се криеха в обстоятелството, че той трябваше отново да излезе на корта само около 2 часа по-късно, за да премери сили с още един съперник, който е с 16 години по-млад от него, а именно Холгер Руне.

"Ла Монф" тръгна много силно и изглеждаше, че ще запише втори пореден успех за деня, но постепенно силите го напуснаха и в крайна сметка датчанинът осъществи обрат, за да запише най-добрия си резултат от Мастърса в Монте Карло насам и най-после да излезе от дупката, в която се намираше през последните седмици - 3:6 6:3 6:4 за 2 часа и 6 минути игрово време. По този начин световният номер 16 си осигури битка за влизане във финалната четворка с Джак Дрейпър, който също се върна от сет пасив и сломи съпротиеата на Феликс Оже-Алиасим. 

Французинът вкарваше с близо 30 процента повече от първите си сервиси в откриващия сет и това го улесняваше сериозно в неговите сервис геймове. Руне се опитваше да бъде по-агресивен, но допусна три пъти повече непредизвикани грешки от ветерана и беше пробит в четвъртия гейм, което се оказа решаващо за изхода на частта.

Монфис запази своето равнище във втория сет, само че младокът вече играеше значително по-добър тенис и увеличи бройката на уинърите си. "Ла Монф" пък не можеше в такава степен да разчита на началния си удар и се оказа догонващ с 0:3, като впоследствие за него нямаше връщане обратно и станахме свидетели на изравняване на общия резултат.

37-годишният тенисист преливаше от енергия в самото начало на решителния сет и достигна до 3 поредни брейкбола, но действаше прекалено пасивно и позволяваше на Руне да прави, каквото си поиска с топката. Скандинавецът все по-често завършваше плитките топки на непоставения си съперник в близост до мрежата и не само се измъкне в този момент, а впоследствие осъществи нулев пробив и повече не погледна назад.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Героят е уморен: Монфис хвърли всички сили, но не можа да завърши започнатото срещу Руне Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | Обзори | синсинати | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook