Героят Надал: Засега съм жив; предстои ми задачата да възстановя това младо тяло за утре

от в 19:04 на 19.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал се доказа като същински тенис войн и пример за подражажание. 38-годишната легенда на играта се въвлече в същински 4-часов трилър на 1/4-финалите в Бощад с 15 години по-младия Мариано Навоне и в крайна сметка се поздрави с победата, въпреки че няма почти никаква състезателна практика през последните 2 години и се намира далеч от оптималната си физическа форма. 

Матадора в един момент изобщо не можеше да отлепи краката си от основната линия при изпълнението на сервис, но неговото сърце беше достатъчно голямо, за да ръководи всички останали части от неговото тяло и Рафа постигна успех във втория най-дълъг 3-сетов мач в своята кариера, а ето и какво сподели той в последвалото си интервю на корта:

Рафа, това е вторият ти най-дълъг 3-сетов мач в кариерата. Опиши ни как се чувстваш в момента?

- Беше невероятна битка. Със сигурност не показах най-доброто от себе си, но издържах физически до последната точка в мача и това е толкова важно за мен. Мариано е чудесен тенисист и невероятен боец. Днес показа много добри неща на корта и му пожелавам всичко най-добро за в бъдеще. Беше мач изпълнен с множество обрати. В един момент аз контролирах нещата, в друг момент той контролираше развоя на събитията, а накрая и двамата нямахме никакъв контрол над случващото се на корта. Това е истината.

Как съумя да запазиш концентрация за толкова дълъг период от време?

- Не, изобщо не съм я запазил през целия мач. Това не е вярно (смее се). Водех с два пробива във втория и третия сет, а той неизменно ме настигаше. Нека видим как ще се чувствам утре. В момента съм жив и продължавам към 1/2-финалите. Това е изключително важно и приятно за мен. Не мога да благодаря достатъчно на феновете в Бощад. Сега предстои най-важната ми задача, а именно да възстановя оптимално това младо тяло и да видя как ще съм на сутринта.

Утре ти предстоят два мача. Предполагам не изгаряш от очакване да излезеш отново на корта?

- По никакъв начин. Нека поне се насладя на този следобед, а след това ще мисля и за остататъка от турнира.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Героят Надал: Засега съм жив; предстои ми задачата да възстановя това младо тяло за утре Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook