Героят Попирин: Какво изобщо се случи; явно трябва да пътувам по-често без приятелката си

от в 13:31 на 13.08.2024
Калоян Соколов

"Какво изобщо се случи току-що" - Това бяха думите, които Алексей Попирин написа върху камерата, след като се превърна в първия австралийски Мастърс шампион от 23 години насам. Попирин се намираше под номер 62 в световната ранглиста и досега в кариерата си имаше само една титла на ниво ATP 250, но през последните няколко дни демонстрира тенис достоен за най-високите етажи на класацията и заслужено надви цели трима представители на топ 10, за да се поздрави с дебютния си трофей от сериите "Мастърс".

Досега най-доброто постижение на австралиеца беше достигането на 1/4-финалите в Синсинати, но вчера той беше абсолютно безкомпромисен срещу 2-кратния Мастърс шампион Андрей Рубльов и го надигра без загубен сет за втори път от началото на сезона. Самият 25-годишен играч видимо не можеше да повярва на същинската тенис приказка, която изживя през последните дни и беше много искрен в своята шампионска реч.

"Уау. Направо не е истина. Първо искам да поздравя Андрей за великолепния турнир, който направи. Не знам защо, но не мога да спря да се смея. Ти играеш невероятен тенис, човече. Днес може късметът да не беше на твоята страна, но ти пожелавам успех в Синсинати и се надявам да покажеш на какво си наистина способен от началото до края на турнира.

Искам да благодая на двамата си тенис треньори, физиотерапевт, фитнес треньора ми и диетолога си, с които вложихме толкова много труд през последните 2 години и това най-после ни се отплати през тази седмица. Надявам се да продължи да ни се отплаща и за в бъдеще. Всеки играч се нуждае от една солидна група от хора, които да го побутват напред през цялото време и определено нямаше да бъда тук сега, ако нямах тези прекрасни хора до себе си.

Накрая искам да спомена моето семейство, което жертваха толкова много за мен. Повечето ми близки трябваше да напуснат Австралия, когато бях още дете, за да се опитат да ми осигурят всичко нужно, така че да продължа с преследването на мечтата ми за тенис кариера и ще съм им благодарен цял живот затова. Благодарен съм и на моята приятелка, която почти никога не пропуска да пътува с мен, но тази седмица не е тук и веднага спечелих титлата. Ще трябва да обсъдим възможността да пътувам по-често без нея, но все пак се надявам да ме придружи в Ню Йорк за US Open" - завърши шеговито носителят на купата в Монреал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Героят Попирин: Какво изобщо се случи; явно трябва да пътувам по-често без приятелката си Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | интервюта | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook