Героят Руне: Мога да победя всеки; голямата ми цел е да бъда номер 1 в света

от в 23:20 на 30.05.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне категорично е героят на днешния ден, след като сломи съпротивата на миналогодишния финалист Стефанос Циципас и така се класира за първия си четвъртфинал в Големия шлем и то още при дебютното си участие на Ролан Гарос. 19-годишният датчанин не показа никакви признаци на колебание и напълно заслужи триумфа си над световния номер четири, а ето какво сподели тийнейджърът в последвалата си пресконференция:

Това е първият ти Ролан Гарос изобщо и вече си в четвъртфиналите, след като победи Стефанос Циципас? Би ли описал какво чувстваш в момента?

- Чувството е невероятно. Благодарен, че можех да играя на този прекрасен корт и пред тези страхотни фенове. Накрая на мача бях изключително стегнат, но публиката ми помогна много. Нормално е да изпиташ напрежение, когато водиш с 5:4 гейма в четвъртия сет срещу миналогодишния финалист и сервираш, за да се класираш за своя дебютен четвъртфинал в Големия шлем. Мисля, че всеки играч би се почувствал така на мое място и няма нищо срамно.

Каза, че си усещал напрежение, но не се видя нищо такова, защото спаси точките за пробив в последния гейм, пласирайки невероятни сервиси. Сигурен ли си, че изобщо си бил напрегнат?

Действително бях много нервен, само че знаех как не мога да си позволя да променя тактическия си план, тъй като несъмнено играч от ранга на Циципас ще ме победи, ако не действам максимално агресивно. Същевременно се опитвах да използвам много къси топки, за да миксирам играта и да държа съперника нащрек. Всички знаем колко опасен е Стефанос, когато получи нужното време при ударите си и тогава е способен да атакува успешно почти всяка една топка. Главната ми цел беше да не му давам никакво време за реакция, което сработи отлично и затова сега стоя пред вас в ролята на победител.

Имаш ли идоли в спорта и ако да, то кои са те?

- Роджър Федерер винаги е бил моят идол. Обожавам играта му и неговото придвижване към мрежата. Вдъхновяващо е да го гледаш и наистина много помага на моята игра, защото винаги съм искал да правя нещо повече от обикновено удряне на форхенди и бекхенди.

Къде смяташ, че в момента се намира играта ти и какви цели си си поставил за бъдещето?

Изпитвам силна вяра в собствените си възможности. Когато показвам най-добрия си тенис, то съм способен да победя всеки, ала трябва да запазя момента на моя страна, ако не искам да загубя още в следващия си мач. Достатъчно е да сваля нивото си с малко и веднага ще допусна поражение, имайки предвид напредналата фаза на турнира. Моята голяма цел е да бъда номер едно в света и никога не съм го крил.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Героят Руне: Мога да победя всеки; голямата ми цел е да бъда номер 1 в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | ролан гарос 2022 | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook