Ги Форже: Очакваме повечето играчи да дойдат на „Ролан Гарос“

от в 16:21 на 05.07.2020
Димитър Беловски

Турнирният директор на „Ролан Гарос“ изрази надеждата, че повечето от най-добрите тенисисти ще се състезават в надпреварата.

Турнирът ще се проведе от 27 септември до 11 октомври. Промяната дойде вследствие на пандемията от коронавирус.

Повечето играчи обаче все още не знаят къде да участват, тъй като US Open ще се проведе от 31 август до 13 септември.

Съществуват хипотези, че Рафаел Надал може да не играе на US Open, за да може да се фокусира изцяло върху любимия си турнир – „Ролан Гарос“.

„Знаете, че ATP и WTA работят здраво с нас, за да можем заедно да направим програмата в края на годината, така че играчите да играят, колкото е възможно повече“, каза той пред Евроспорт.

„Много играчи страдаха от това, че не можеха да печелят, за да живеят нормално, така че ние, всички, се опитваме да предложим програма, за да могат да се изявяват. Има много състезания, които, както знаете, следват едно след друго. Но нито едно от състезанията не е задължително, така че играчите ще избират кога и къде да играят. Мисля, че като турнири от Големия Шлем заедно с US Open, е честно да очакваме повечето тенисисти да играят на нашите състезания.

На „Ролан Гарос“ ще могат да присъстват зрители до 60%, а US Open ще се проведе без публика.

„Нетърпелив съм да видя всички тенисисти, и жените, и мъжете, защото знам, че ще ги видим усмихнати. Нямам търпение да могат да разгледат новия корт „Филип Шатрие“, който вече има покрив, защото това е нещо, за което мечтаем от дълго време. И нямам търпение отново да наблюдаваме тенис, защото нивото на игра всяка година е просто невероятно“, каза Форже.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ги Форже: Очакваме повечето играчи да дойдат на „Ролан Гарос“ Димитър Беловски
Теми:  
us open | ги форже | коронавирус | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook