Ги Форже: Не смятам да отнемам и цент от възнаграждението на Федерер

от в 14:59 на 09.06.2021
Калоян Соколов

Отказването на Роджър Федерер се превърна в една от главните теми на тазгодишния Ролан Гарос, след като Меастрото намекна за такъв евентуален ход непосредствено след победата си в третия кръг и часове по-късно действително се оттегли от надпреварата. 20-кратният шампион от Шлема посочи за главна причина прекаленото натоварване, което може да си докара на клея в Париж и предпочете да съсредоточи подготовката си за сезона на трева, а редица тенис експерти разкритикуваха решението на бившия номер едно в света.

Директорът на надпреварата във френскта столица застана изцяло зад 39-годишния състезател. Това се случи на извънредна пресконференция, която беше свикана точно поради преждевременното прекратяване на участието на Федерер, който беше изцяло подкрепен от Ги Форже, а ето какво точно сподели главният отговорник за провеждането на Ролан Гарос:

"Нямам никакво намерение да отнемам нито цент от възнаграждението на Роджър. Мненията в социалните мрежи по въпроса са най-разнопосочни, само че е безумно да обвиняваш точно този играч в липсата на уважение и съм убеден, че случаят не е такъв. Онзи ден той подписа документ, в който посочи коляното си като причина за отказването и всякакви критики оттук насетне стават неоснователни.

Говорим за почти 40-годишен човек, който се завръща след тежка операция и се състезава с времето в опит да се завърне отново сред най-добрите. Нашият турнир му послужи за начално стъпка в това начинание, ала истината е, че той просто не беше готов да изиграе нов мач" - завърши бившият тенисист.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ги Форже: Не смятам да отнемам и цент от възнаграждението на Федерер Калоян Соколов
Теми:  
atp | ги форже | интервюта | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook