Гюнтер Брезник: Алкарас е способен да спечели титла от Шлема още този сезон

от в 18:12 на 18.03.2022
Диана Андреева

Карлос Алкарас без съмнение е един от най-обещаващите млади таланти, което си проличава от резултатите му както през миналата година, така и в началото на тази. 18-годишният испанец не само че може да се похвали с победи в основната схема на всеки един турнир от Големия шлем, но и с достигане до четвъртфиналната фаза на US Open 2021, както и титла на ниво АТР 500. 

Според Гюнтер Брезник - дългогодишен наставник на Доминик Тийм и настоящ треньор на Гаел Монфис, именно испанецът е най-обещаващият талант сред младото поколение. В скорошно интервю Брезник коментира потенциала на тийнейджъра, а ето какви бяха точните му думи: 

"Карлос Алкарас отдавна е начело на списъка с играчи, които разполагат с възможностите да станат големи шампиони един ден. Без съмнение той е бъдещето на тениса. Не смятам, че играта на Алкарас ще се срине през следващите месеци, очаквам оттук насетне той да е сред доминиращите фигури в спорта. Способен е още през 2022-ра година да спечели първата от многото си титли от Големия шлем, предстои да разберем как ще се развие в предстоящите сезони." - завърши треньорът на Монфис.

През вчерашния ден Алкарас се класира сред последните четирима на Мастърс турнира в Индиън Уелс. След поредния впечатляващ успех на BNP Paribas Open Карлос си осигури двубой със своя идол и сънародник Рафаел Надал. В спор за място на финала предстои през утрешния ден двамата да премерят сили, а срещата можете да проследите на живо на обичайните линкове в нашия сайт - Tennis.bg.

Източник: Go tennis


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гюнтер Брезник: Алкарас е способен да спечели титла от Шлема още този сезон Диана Андреева
Теми:  
голям шлем | гюнтер брезник | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook