Главоломен спад за Осака след АО: Загуба на 70 позиции и напускане на топ 80!

от в 18:06 на 22.01.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Аманда Анисимова поднесе една от най-големите изненади на тазгодишния Аустрелиън Оупън, елиминирайки миналогодишната шампионка Наоми Осака още в третия кръг на надпреварата. За японката това бе поредното ранно поражение в турнирите от Големия шлем, след като през миналата година напусна US Open също в трети кръг, а преди това се оттегли от Ролан Гарос и Уимбълдън.

След Откритото първенство на САЩ тя обяви решението си да си вземе почивка от тениса, заявявайки, че медийното внимание вреди на психическото ѝ здраве, и макар дългото ѝ отсъствие от кортовете, изглеждаше, че бившата №1 все пак ще успее да достигне до заключителните етапи на първия за годината турнир от Шлема предвид безкомпромисните ѝ победи в първите два мача в Мелбърн.

Това обаче не се случи и сега японката ще трябва да плати скъпо за ранното си поражение вчера, тъй като след Аустрелиън Оупън ще претърпи значителен спад в световната ранглиста. Осака ще загуби цели 1870 точки от актива си, което ще ѝ коства свличане в класацията до минимум 84-ата позиция, което, от своя страна, означава, че японката ще трябва да разчита основно на покани от организаторите, за да се включи директно в основната схема на WTA надпреварите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Главоломен спад за Осака след АО: Загуба на 70 позиции и напускане на топ 80! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | любопитно | наоми осака | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook