Гледайте Григор срещу Джокович в Париж

от в 16:02 на 03.11.2016
Георги Христов

Световният №1 Новак Джокович трябва да надиграе днес Григор Димитров на "Мастърс 1000" в Париж, ако иска да запази първото място в ранглистата на АТР. Двамата ще се изправят един срещу друг около 17,00 часа - веднага след края на мача между Ришар Гаске и Джак Сок.

До сблъсъка се стигна, след като първо Григор игра само сет с Маркос Багдатис, преди да запише 7-ата си победа над кипъреца в осем мача. Димитров спечели първата част 6:3, след което съперникът му се оттегли поради контузия.

Към момента Ноле води с 5:1 в преките срещи с Димитров. Именно единственият успех на Гришо срещу Новак през май 2013-а в Мадрид, вероятно е най-голямата победа в кариерата му до момента. Българският №1 стигна до триумф със 7:6(6), 6:7(8), 6:3 в невероятна битка, след която официално се легитимира като част от елита.

Двубоят днес ще бъде 60-ият в кариерата на Димитров срещу актуални представители от Топ 10 на планетата. До момента първата ни ракета има постигнати 14 успеха, като 4 от тях са само през тази година. Това е и изравнен най-добър показател спрямо успеваемостта му от 2014-а. Той има и пет загуби този сезон от играчи в десетката.

Победителят от тази среща ще излезе в четвъртфиналите срещу Марин Чилич. Хърватинът надви Давид Гофен с 6:3, 7:6.

Гледайте двубоя ТУК или ТУК!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гледайте Григор срещу Джокович в Париж Георги Христов
Теми:  
григор димитров | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook