Гледайте пряко: Григор Димитров - Гофен 6:3, 6:2

от в 07:30 на 25.01.2017
Георги Христов

Григор Димитров ще се опита днес да се класира за първия си полуфинал на Откритото първенство на Австралия и общо втори в турнирите от Големия шлем. За целта той трябва да победи световния №11 Давид Гофен.

До момента Димитров е постигал това на един от турнирите от Големия шлем - през 2014 на Уимбълдън. За белгиеца пък би било дебют, след като най-доброто му постижение до момента бе четвъртфиналът на "Ролан Гарос" за 2016.

До момента Гришо е спечелил единствения им мач при при професионалистите - на US Open 2014 в четири сета и обрат.

Победителят от този мач ще играе с Милош Раонич или Рафаел Надал.

До момента през сезона Димитров няма загуба - девет поредни победи и то три срещу съперници от топ 10 - Доминик Тийм, Милош Раонич и Кей Нишикори по пътя към титлата в Бризбейн.

Ако успее да победи Гофен, Гришо ще изравни най-добрата си победна серия в кариерата - между Куинс и Уимбълдън 2014.

"Чувствам се добре в момента. В същото време не се възгордявам от постигнатите резултати. Сега предстои нова фаза от турнира и съм съсредоточен върху това," коментира Гришо.

1 СЕТ

В първата част Гришо започна прекрасно с пробив за 3:0. При 3:2 обаче той трепна след четири спасени точки за пробив, позволи на Гофен да спечели подаването му. Всичко бе решено малко по-късно, когато след най-дългото разиграване в мача Димитров реализира втори пробив за 5:3 от четвъртия си шанс в този осми гейм. След общо 42 минути на корта той се наложи с 6:3.

2 СЕТ

След почивката зрителите видяха три поредни пробива. За радост Димитров направи два от тях и поведе с 2:1. До края той не допусна изненада и разгроми съперника с 6:2.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК - Евроспорт България

ЛИНК 2

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гледайте пряко: Григор Димитров - Гофен 6:3, 6:2 Георги Христов
Теми:  
australian open | григор димитров | давид гофен

Коментари





Следвайте ни в Facebook