Годините са само число: Бопана е новият най-възрастен финалист в историята на Големия шлем!

от в 16:59 на 08.09.2023
Калоян Соколов

Рохан Бопана несъмнено е една от най-знаковите фигури за мъжките двойки през последните две десетилетия. 43-годишният индиец дълги години си партнираше успешно със своя сънародник Махеш Бупати, като двамата спечелиха почти всичко в тениса, но не и титла от Големия шлем. Бупати отдавна вече не е на корта, но неговият бивш партньор изживява една от най-силните си години в кариерата изобщо.

Бопана неотдавна беше напът да напусне топ 50 на класацията при каретата, но изживява втора младост, откакто през този сезон се събра в двойка с Матю Ебдън и заслужено се завърна обратно сред първите десет. 24-кратният ATP шампион и австралиецът неотдавна завоюваха титлата на Мастърса в Индиън Уелс, което превърна ветерана в най-възрастния шампион от тази категория, а вчера той постигна поредно историческо постижение, след като заедно с Ебдън надвиха французите Никола Маю и Пиер-Юг Ербер в 1/2-финалите на US Open.

По този начин Бопана вече държи и рекорда за най-възрастен финалист в Шлема със своите 43 години и 6 месеца, изпреварвайки легендарния канадец Даниел Нестор с малко повече от 2 месеца. Любопитното е, че единственият "мейджър" финал на Рохан е изигран именно в Ню Йорк, когато заедно с Айсам-Ул-Хак Куреши губят в два тайбрека от близнаците Браян, така че би било един невероятен спортен подвиг, ако индиецът вземе своя реванш 13 години по-късно и така отново пренапише историята на тениса. 

Самият финален сблъсък ще противопостави Бопана и Ебдън на Джо Солсбъри и Раджийв Рам, които са шампионите от последните две издания на турнира и наглед са фаворити в мача, но интрига на корта определено няма да липсва и бихте могли да проследите битката днес от 19:00 часа българско време в ефира на Евроспорт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Годините са само число: Бопана е новият най-възрастен финалист в историята на Големия шлем! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | Двойки | любопитно | Рохан Бопана

Коментари





Следвайте ни в Facebook