Бенчич оцеля в трисетовия трилър срещу Гоф и си осигури финал срещу Швьонтек

от в 12:00 на 26.02.2021
Тея Кръстева

Швейцарската тенисистка Белинда Бенчич спечели трисетовия трилър срещу 16-годишната американка Кори Гоф на полуфиналите в надпреварата "Adelaide International" след 7:6(2) 6:7(4) 6:2. Във финалната фаза Бенчич ще се изправи срещу 19-годишната полякиня Ига Швьонтек, която през 2019г. спечели титлата на Roland Garros.

Първият сет бе абсолютно равностоен, като двете тенисистки си размениха по един пробив. Логично изходът на частта трябваше да се реши в тайбрек, в който швейцарката бе безупречна и закономерно спечели след 7:2.

Вторият сет предложи още по-голяма драма на зрителите. Още в първото си подаване на Бенчич й се наложи да отразява 3 точки за пробив. Пропусната възможност за повеждане в резултата се отрази негативно върху психиката на Гоф, като тя допусна моментален брейк и се превърна в догонваща в резултата - 3:0. Това обаче не отказа младата американка да се бори и тя реализира рибрейк, скъсявайки изоставането си - 4:3. Бенчич обаче не трепна и мигновено осъществи нов пробив. При 5:3 швейцарката сервираше за спечелване на мача, но младата Гоф за пореден път се противопостави, отразявайки мач пойнт, и по този начин възвърна равенството в геймовете - 5:5. Изходът от частта отново се реши в тайбрек, но този път Гоф надделя с 4:7

Все пак обаче Белинда Бенчич се оказа по-стабилната тенисистка, като успя да реализира в хода на третия сет 2 пробива и да затвори закономерно частта с 6:2 след близо 3 часа игра. Успехът за швейцарката не дойде лесно, но бе напълно заслужен!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бенчич оцеля в трисетовия трилър срещу Гоф и си осигури финал срещу Швьонтек Тея Кръстева
Теми:  
белинда бенчич | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook