Гоф отвя Сие на старта в Синсинати, Рибакина също започна с безапелационна победа

от в 11:36 на 18.08.2021
Мирела Николова

17-годишната надежда на американския женски тенис Кори Гоф стартира с експресен успех в последователни сетове участието си на турнира от категория WTA 1000 в Синсинати. Тийнейджърката бе безпощадна в откриващата си среща и се нуждаеше от точно 60 минути игра, за да преодолее първото си препятствие в лицето на винаги опасната Су-Вей Сие с повече от категоричното 6:1 6:2. В следващата фаза американката ще се изправи срещу поставената под номер 2 в схемата Наоми Осака.

В дебютния сет инициативата бе изцяло на страната на Гоф, която превъзхождаше опонентката си във всеки един компонент от играта и съвсем скоро се откъсна в резултата със стабилен аванс от два пробива и 5:0, като връщане назад за тайванката не съществуваше. Представителката на домакините пренесе блестящите си изяви и във втората част, когато отново направи ранен пробив, ала впоследствие допусна рибрейк за 2:2. Това обаче по никакъв начин не попречи на устремената Кори, тъй като тя продължаваше да контролира случващото се и влезе в серия от 4 спечелени гейма, която я изведе и до крайния успех.

 

Световната №19 Елена Рибакина също откри кампанията си в Синсинати с безкомпромисна победа - 6:3 6:3, дошла за малко повече от час престой на корта над шампионката от US Open 2011 Саманта Стосър, която по настоящем се намира на незавидната 186-а позиция в световната ранглиста. Украинката демонстрира впечатляваща стабилност на начален удар и лесно печелеше своите подавания, като същевременно умело се възползваше от слабостите в играта на съперничката си, което ѝ помогна да реализира един пробив в първия и още два във втория сет, за да намери място във втори кръг, където я очаква сблъсък с Елизе Мертенс.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гоф отвя Сие на старта в Синсинати, Рибакина също започна с безапелационна победа Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | кори гоф | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook