Гофен: Бих искал да играя на US Open, но все още не съм сигурен

от в 10:54 на 11.07.2020
Анисия Стоева


Вече можем да добавим и Давид Гофен в списъка с играчи, които не са сигурни дали ще летят до Ню Йорк, за да играят на US Open следващия месец. Световният №10 спомена, че се колебае за пътуването до Щатите и ще изчака преди да направи финалното си решение.

Пред Sky Sports Гофен каза: ,, Бих се радвал да отида и да го вместя в графика си, но за момента не мога да потвърдя, че ще участвам. Случаите на заразени хора се повишават и не знам дали е добре, но ще се опитаме. Ще провеждам тренировките си на хард настилка в подготовката си за Мастърса в Синсинати и за Откритото първенство на САЩ. Още не съм сигурен, защото ситуацията не е добра, но нещата могат да се променят.

гофен

Условията са наистина тежки- играчите се отказват. Все още се колебая. Не съм 100% сигурен дали ще отида". Белгиецът добави, че той и някои други състезатели биха искали да получат повече детайли относно насоките, които USTA ще използват, в случай че някой играч се зарази с вируса по време на събитието:

гофен

,,През последните няколко седмици видяхте, че доста играчи се заразиха с Covid-19. Вирусът е в тенис света. Не знаем какво ще се случи, ако заразата се промъкне по време на надпреварата. Ще се отмени ли? Бихме се радвали да чуем повече детайли и тогава ще ни бъде по-лесно да решим".

Давид Гофен е първият белгиец, достигал топ 10 в професионалния тенис. Той има четири титли и девет финала. Гофен е достигал до четвъртфиналите на Ролан Гарос, Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън. Давид достигна и финала на Nitto ATP Finals през 2017, където загуби мача за титлата от Григор Димитров.

гофен

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен: Бих искал да играя на US Open, но все още не съм сигурен Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook