Гофен надделя в два сета над Симон. Ще играе с Циципас на полуфиналите в Марсилия

от в 23:42 на 22.02.2019
В
Давид Гофен си гарантира мач със Стефанос Циципас, след като надделя с 6:2 6:4 за около час и половина над Жил Симон!

Първият сет започна изключително оспорвано, а Симон изпита сериозни трудности да затвори първото си подаване, като двамата показаха защо за този мач имаше очаквания за сериозни и дълги разигравания от дъното на корта. Французинът все пак задържа подаването си, но изпуснатите три възможности в изминалия гейм не повлияха на Давид, като той, след изумителна топка по късия диагонал след намеса на мрежата, отвори и своята сметка в мача.

https://twitter.com/TennisTV/status/1099038532541300736?s=19

В последвалия гейм двамата започнаха с уникално дълго разиграване, отишло в сметката на Давид, а Симон отново, благодарение на сервиса си, успя да вземе и това свое подаване и така да поведе с 2:1. В отговор на това Давид пък се завърна от 0:30 в следващия си серивс гейм, като така последва и изравняване.

Той запази и играта си от края на миналия гейм, а след като взе нови три последователни точки след хубави прави от форхенд, той поведе и с 0:40, като скоро и увеличи бройката на последователно взетите разигравания на седем. И въпреки че Жил върна първите две точки за брейк, той не се справи с третата такава и двамата седнаха на почивката при 3:2 за Гофен. Този пробив повлия на Давид по доста добър начин и не само че му помогна да вземе своите геймове, ами той реализира и нов пробив при 4:2, за да може и минути по-късно убедително да затвори и частта с 6:2.

Така, след като миналият сет завърши по категоричен начин в полза на белгиеца, сега във втория такъв ситуацията повече наподобяваше на тази от началото на мача. Гофен отново стигна до точка за брейк, за да може да вземе пети пореден гейм, но сервисът на Симон не му позволи това, а в крайна сметка именно началният удар изигра ключова роля за това Жил да задържи подаването си. От своя страна пък, Давид не позволи изненади и изравни за 1:1. В следващите няколко гейма видяхме доста разигравания с не малко удари, а всеки път, когато се стигаше до заплаха на нечий сервис, обикновено именно началният удар изиграваше ключова роля, като така и сравнително лесно се стигна до 3:3.

Тогава, сякаш от нищото, в седмия гейм точно когато изглеждаше, че французинът най-после ще вземе напълно спокойно своето подаване на нула, след като водеше с 40:0, непредизвикани грешки и силна игра от страна на Гофен дадоха предимство на белгиеца и той беше на една точка от това да поведе, но две непредизвикани грешки от три разигравания в крайна сметка пратиха подаването при Жил. В следващия гейм Гофен отговори на предизвикателството и, показвайки че не е разочарован от изпуснатото в изминалия сервис гейм на съперника си, след страхотни удари от бекхенд и добър сервис взе и своето подаване за 4:4, а така отново топката беше в полето на Симон.

Въпреки че Симон водеше, французинът отново изпусна нещата, и така му се наложи да спасява нова точка за брейк, като тя се оказа и невъзможна за отразяване за Жил, и така след дълъг удар от основната линия той даде за първи път аванс на Гофен в сета. Следващият гейм, оказал се и последен за мача, премина под доминацията на Давид, който си служеше по прекрасен начин със сервиса си и така и мачът приключи след 6:2 6:4.

https://twitter.com/TennisTV/status/1099057768231849984?s=19

Утрешният полуфинал между Циципас и Гофен се очертава да бъде изключително интересен, а двамата са се срещали цели четири пъти досега, като съотношението в срещите помежду им е 2:2.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен надделя в два сета над Симон. Ще играе с Циципас на полуфиналите в Марсилия В

Коментари





Следвайте ни в Facebook