Гофен реализира обрат срещу Агут и вдигна титлата в Монпелие!

от в 17:43 на 28.02.2021
Диана Андреева

Давид Гофен е новият шампион на Open Sud de France! Белгиецът загуби първия сет, но съумя да реализира обрат и в крайна сметко да се справи с Роберто-Баутиста Агут - 5:7 6:4 6:2. Това е първа титла за световния номер 15 от октомври 2017 година насам, а триумфът ще го издигне с една позиция в ATP ранглистата от понеделник. 

До днес Агут не бе губил нито един сет във френския град, а убедителната му игра зъдаваше очаквания за спечелване на трофея, но испанецът остана на крачка от 10-та ATP титла в своята кариера.

Двубоят започна добре за Баутиста, който много по-бързо намери своя ритъм на игра. Испанецът си служеше перфектно със своя форхенд и притискайки максимално своя опонент, той затвори първия сет в своя полза. Решен да не се предава, след почивката Гофен се завърна на корта, готов да се бори до край и точно това се оказа и ключово в мача.

Чести излизания към мрежата, в комбинация с пасивна игра от страна на Агут, позволиха на Гофен да възвърне паритетата в отделните части, а впоследствие да спечели и още един сет, като по този начин сложи подобаващ край на седмицата във Франция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен реализира обрат срещу Агут и вдигна титлата в Монпелие! Диана Андреева
Теми:  
агут | атп монпелие | гофен | давид гофен | Монпелие | роберто баутиста агут | тенис турнир в монпелие

Коментари





Следвайте ни в Facebook