Гофен с летящ старт; Ербер елиминира Ебдън

от в 19:26 на 11.06.2019
В
Давид Гофен отбеляза разгромен старт на сезона на трева. Белгиецът показа безапалационна игра и след 6:0 6:2 за едва 48 минути елиминира игралия добре в средата на клей сезона - Алехандро Давидович-Фокина.



В първата част Фокина в първите три гейма достигаше до 30:30, ала нито веднъж не съумя да се добере до трета точка и на бърза ръка изостана с 0:3, а впоследствие и спечелвайки общо три разигравания до края предаде сета на нула.

Във втората част 20-годишния испанец показа характер и все пак се записа за 1:1, след като спаси три брейкбола, ала силите му бяха дотук и взимайки едва гейм до края на този бърз сет напусна надпреварата в Хертогенбош.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1138442214143606784?s=19

Пиер Юг-Ербер изигра далеч по-вълнуващ мач и елиминира Матю Ебдън. Французинът изигра не лош двубой и показвайки характер в решителните моменти, за да затвори срещата след 6:4 7:5.

В първия сет впечатление правеше високата успеваемост на взети точки на първо подаване от страна на Пиер, а въпреки по-ниския процент вкаран първи сервис, той все пак почти през цялото време контролираше подаванията си. Изключение направи един допуснат пробив, който му коства ранно натрупаната преднина, ала това не разстрои играта му и реализирайки нов такъв, в крайна сметка с пробив в деветия гейм затвори сета с 6:4.



Ебдън започна критично следващата част и от рано изостана с брейк, ала силна игра от дъното му позволи да се запази в мача и след каго навакса пасива си, той започна да играе значително по-добре за разлика от миналия сет, като импулсът в играта му прерасна и в значително повече агресия. Отново сервисът обаче беше разковничето за австралиеца и въпреки че първоначално той се спаси при 4:4, категоричен пробив при 5:5 го лиши от възможността за обрат, а съпернкът му показа здрави нерви и след труден гейм затвори срещата в своя полза.

https://twitter.com/LibemaOpen/status/1138473634069188608?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен с летящ старт; Ербер елиминира Ебдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook