Гофен с първа победа от 8 месеца насам!

от в 07:17 на 10.01.2022
Мартин Петков

Срещата между Давид Гофен и Факундо Багнис откри турнира в Сидни, който се явява последна подготовка преди Аустрелиън Оупън. Двубоят бе изпълнен с продължителни разигравания и множество непредизвикани грешки от двете страни на корта. Все пак белгиецът се оказа по-съобразителен във важните мигове, стигайки до крайното 6:4 6:4, за да запише първа победа от осем месеца насам.

Началото бе трудно за Гофен, който инкасира брейк още в първия си гейм на сервис. Бившият представител на топ 10 бързо се окопити, връщайки пробива, като моментално след това реализира и такъв, с който да вземе аванс. Трудните мигове се завърнаха след слаб сервис гейм на белгиеца, което се оказа добре дошло за Багнис и той възстанови паритета. Гофен видимо не се беше предал, като обърна нещата в своя полза и си осигури шанс да затвори частта на начален удар. Сервис геймът на световния номер 39 мина безпроблемно, благодарение на което той се поздрави с първия сет.

Високото темпото на игра се пренесе във втората част, а още в първите минути Гофен стигна до възможност за брейк, но нова грешка му попречи да я реализира. Сервиращите започнаха да печелят безпроблемно подаванията си, само че в седмия гейм Багнис допусне нов спад, който белгиецът усети, че е перфектна възможност да натисне в търсене на пробив и се справи безупречно в отиграванията си. Последваха трудни моменти за Гофен на начален удар, ала той запази спокойствие, за да отрази три брейкбола, след което достигна до точка за спечелване на срещата, показа най-доброто от играта си и затвори мача в последователни части.


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Гофен с първа победа от 8 месеца насам! Мартин Петков
Теми:  
atp | давид гофен | сидни | факундо багнис

Коментари

Следвайте ни в Facebook