Гофен с трисетов успех над Кецманович; Очаква го сблъсък с Надал

от в 17:40 на 29.05.2019
В
Давид Гофен отстрани младия сръбски талант Миомир Кецманович от Ролан Гарос. Белгиецът показа класата си и надделя над съперника си с 6:2 6:4 6:3 за един час и 50 минути.

Кецманович днес демонстрира добро ниво, но тежкия петсетов мач от предишния кръг срещу Денис Кудла със сигурност бе оставил своите ефекти над сърбина. В днешния двубой играта му бе значително по-пасивна, като това добре пасна на Гофен. Друг фактор, оказал се и от голяма важност в хода на мача, беше това, и че младият Миомир рядко съумяваше да спечели по-дългите точки в срещата.

В първата част Давид дръпна от рано с преднина от пробив, а въпреки че изпусна две възможности да удвои аванса си в петия гейм, впоследствие проби за 5:2 и затвори частта на свой сервис. Във втория сет силите на корта се изравниха значително особено в първите минути и под влиянието на сериозно количество грешки двамата си размениха по няколко пробива, преди при 3:2 Гофен да стабилизира положението и да си вземе подаването. Оттогава до края на частта повече брейкове нямаше, а Давид затвори сета безпроблемно.

В оказалия се последен сет, играчите играеха равностойно в първите минути, но ново покачване на оборотите от страна на белгиеца бе фатално за Кецманович и изходът на сета дойде мигновено след два късни безответни брейка в полза на Давид.

Хуан Игнасио Лондеро взе нов голям скалп на тазгодишния Ролан Гарос. След победата си над Николоз Басилашвили в първи кръг, при това по категоричен начин с 3:0, днес аржентинецът отново показа високо ниво и след 6:2 3:6 6:3 6:4 елиминира представителя на домакините - Ришар Гаске.

В наглед равностоен мач аржентинецът успя да надделее основно заради по-силната си игра от дъното на корта. В следващия кръг той със сигурност ще има и един от най-удобните спрямо ранкинга играчи - младият французин, играещ със специална покана - Корентен Муте. Французинът по-рано днес елиминира силно представящия се до момента и 23-ти в света Гидо Пея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен с трисетов успех над Кецманович; Очаква го сблъсък с Надал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook