Гофен: Случилото се на Адриа Тур не беше добра новина за света на тениса

от в 22:16 на 27.06.2021
Катерина Георгиева

Според Давид Гофен позитивните проби за коронавирус на част от състезателите в Адриа Тур не са никак хубави новини. Белгиецът смята, че възникналата ситуация ще послужи за урок и ще подпомогне избягването на подобни случаи за в бъдеще.
Адриа Тур – демонстративният турнир, организиран от световния номер 1 – беше преждевременно прекратен поради положителните тестове за Covid 19 на редица участници – Григор Димитров, Борна Чорич, Виктор Троицки, както и на самия Джокович.


„Със сигурност случилото се на Адриа Тур не беше добра новина за света на тениса. Остава ни месец и половина до началото на Откритото първенство на САЩ, затова трябва да се надяваме всички да се възстановят успешно. Условията за провеждането на ЮС Оупън ще бъдат доста различни, ще се спазват строги мерки за безопасност. Събитието е колкото близо, толкова и далеч във времето, след няколко месеца ще сме наясно какво ще бъде положението там, но според мен може да се осъществи с по-малко фенове. Мисля, че беше твърде прибързано на Адриа Тур да присъстват незнайно колко хиляди души” – споделя десетият в ранглистата.

Гофен се наслаждава на участието си в демо турнира на Патрик Муратоглу

The Ultimate Tennis Showdown се провежда в академията на Муратоглу в Ница и предлага на зрителите нов нестандартен формат. Някои от световните тенис звезди взимат участие и засега протичането му е безпроблемно.


„Турнирът е чудесен. Раздаваме се на 100 процента не само физически, но и емоционално. Удовлетворени сме от завръщането ни на корта след дългата пауза и е добре за нас да поддържаме форма въпреки нетипичните правила на надпреварата. Прекрасно е да се състезаваме отново, да изпитваме същото напрежение преди всеки мач, да правим интересни разигравания. Преди всичко това е турнир, а на мен доста време ми липсваше състезанието” – призна Гофен.
Дотук той е изиграл 4 мача с баланс от 2 победи и 2 загуби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен: Случилото се на Адриа Тур не беше добра новина за света на тениса Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook