Гофен спечели шест от последните седем гейма в петия сет, за да отстрани Медведев от Уимбълдън

от в 22:53 на 05.07.2019
В
Давид Гофен спечели същински мач-шедьовър срещу Даниил Медведев, като двамата за пореден път демонстрираха железните си нерви в най-ключовите моменти и страхотната игра, която притежават. В крайна сметка след цели три часа и половина тенис белгиецът се поздрави с успеха в това същинско зрелище след крайното 4:6 6:2 3:6 6:3 7:5.

В първата част форхендът на Давид не функционираше по най-желания начин за него и това създаваше сериозни проблеми в играта му. Първоначално той се справи с неприятностите и дори успя да поведе с брейк, ала впоследствие след два пробива на негов сервис поради лошата му успеваемост на втори начален удар белгиецът изпусна сета.



Все пак това бързо беше коригирано, след като той вдигна оборотите във втората част и този път той беше почти безапелационен на свое подаване, докато на тези на Даниил той успяваше да се справя със силните му начални удари и поради това и категорично си спечели частта.



Последваха два аналогични сета, в които тенисистите, зависейки силно от началните си удари, се стараеха да бъдат максимално прецизни и точни, ала в същото време и успяваха по перфектен начин, пласирайки дълбоки топки и разхождайки съперника си максимално, да взимат своето, а петият сет бе най-правилната алтернатива.



В него пръв Медведев нанесе пробив и поведе с 4:1, но белгиецът не се предаде и след всяка спечелена точка привикваше публиката на своя страна. Именно в последвалия гейм на ретур Гофен съумя да постигне рибрейк, а скоро - и да изравни резултата. Давид дори достигна до два поредни скрити мачбола при 4:4, само че в тези моменти бе ред на Медведев да блесне с характера си и да измъкне подаването си. Все пак оттогава до края на двубоя именно ,,Магьосника" бе по-добрият играч на корта; белгиецът надделяваше все по-често в разиграванията и след три поредни гейма в своя полза Гофен заслужено се поздрави с победата в този драматичен сблъсък.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1147210014072934400

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен спечели шест от последните седем гейма в петия сет, за да отстрани Медведев от Уимбълдън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook