Гофен срази Крайнович; Шаповалов надделя над Фриц след петсетов трилър

от в 02:03 на 05.09.2020
Анисия Стоева


Давид Гофен се наложи категорично над 28-годишния сръбски представител - Филип Крайнович, в три сета след крайното 6:1, 7:6, 6:4. В четвъртия кръг на надпреварата Гофен ще се изправи срещу Денис Шаповалов.

Бившият номер седем сложи старт на срещата изключително категорично, не позволявайки на Крайнович да открие сметката си до деветия гейм, в който сърбинът най-накрая успя да се разпише, след като намали пасива си от два на един брейка за 1:4. Колебанията, заедно със страхотната нерешителност в сервис геймовете си и монотонността в играта, се оказаха главните виновници и за поредното неиздържано подаване, оформящо крайното 1:6 в полза на белгиеца.



Втората част предложи интрига още в самото начало, след като двамата тенисисти си размениха по един брейк в откриващите си подавания. Следващите няколко гейма бяха рутинно спечелени от състезателите, които демонстрираха невероятни разигравания от дъното на корта, често завършващи с внушителни волета. Двамата дори съумяха да си разменят по още два късни пробива, които обаче не успяха да определят шампиона в сета, преди това решение да бе оставено на тайбрека, завършил с щастлив край за носителят на четири титли на ниво АТП.

Третата част не мина без разменени пробиви, като Гофен беше първият, повел в резултата. Белгиецът впечатли с невероятна решителност в ключовите моменти, но малко не му достигна да затвори сета с този си аванс, благодарение на подема в играта на сърбина.
Въпреки рибрейка, сервирайки за оставане в частта, ръката на Крайнович трепна и той допусна решителен пробив, благодарение на който загуби частта и съответно мача.


гофен


Денис Шаповалов и Тейлър Фриц сътвориха невероятен маратонски двубой на корт ,,Луис Армстронг", в който младият канадец успя се наложи след пет сета драма- 3:6, 6:3, 4:6, 7:6, 6:2. Шаповалов ще се противопостави на Давид Гофен в четвъртия кръг.

Двамата състезатели дадоха летящ старт на двубоя, играейки по изключително красив начин, като не допуснаха изненади и без затруднения затваряха сервис геймовете си. Тейлър демонстрира невероятно движение по корта, което му гарантираше успеха във всяко едно излизане на мрежата, оставяйки Денис без възможности. Усърдната работа, която положи представителят на домакините, се отплати чрез късен пробив, с който бе затворена първата част след 6:3.



Изключително силни минути през втория сет не накланяха везните в ничия страна. Изгряващите звезди демонстрираха силов и техничен стил на игра, правейки двубоя още по-интригуващ. Последвалият моментен спад в сервис гейма на Фриц обаче беше достатъчен за Шаповалов да реализира още първия си шанс за брейк. Последва инфарктно подаване за канадеца, на когото му се наложи да обръща гейма си след 0:40. Ръката на младока обаче не трепна, значително покачи нивото на играта си и след мини-обрат си върна паритета в сетовете.

Силни начални удари, изблици на енергия и чутовно ниво на тенис бе демонстрирано в третата част, в която интригата бе запазена до самия край. Американецът бе играчът, който доминираше в сета, но сервирайки за спечелването му, се прокрадна колебание, подхранено от нестихващата енергия и внушителите уинъри от бекхенд страната, летящи от ракетата на Шаповалов, което бе наказано с моментален рибрейк. Сервирайки за оставане в частта обаче Денис отстъпи пред безпощадните удари на представителя на домакините, който го затвори след 6:4.

гофен

През четвъртата част 22-годишният състезател изглеждаше като категоричния победител, сервирайки за мача при 5:4, но левичарят не бе на същото мнение. Благодарение на прекрасните си бекхенд ретури и стабилността си от задна линия, канадецът успя да реализира пробив в последната възможност, изпращайки интензивния сет в логичния му завършек- тайбрек, приключил след 7:5 в полза на Шаповалов. Петата част приключи бързо благодарение на доминиращата игра на Денис, който намери желаната развръзка, след като спечели петсетовия трилър.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гофен срази Крайнович; Шаповалов надделя над Фриц след петсетов трилър Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook