"Големи цигани": Президентът на Република Сръбска обиди сериозно семейство Джокович

от в 11:42 на 28.04.2023
Калоян Соколов

Президентът на Република Сръбска (една от двете съставни части на Босна и Херцеговина) Милорад Додик се замеси в голям скандал, след като нарече семейството на Новак Джокович "цигани". Изказването на Додик бе направено в националния ефир на RTS преди началото на предаване, без да знае, че камерите вече записват.

Президентът гостува в предаването "Око" и разкри подробности за организацията на първия досега ATP турнир в Босна и Херцеговина, чийто турнирен директор е един от братята на Ноле - Джордже Джокович:

"Мога да ви кажа, че семейство Джокович са готини, но се работи много трудно с тях. Хората гледат нещата само от емоционалната им страна, но ще ви кажа, че са големи цигани, когато стане въпрос за бизнес. Ние чакахме Новак тук с такъв ентусиазъм, а той отпадна на полуфиналите. Даже не на полуфиналите, а на четвъртфиналите" - изрази Додик своето разочарование от представянето на бившия номер едно в Баня Лука.

Видеото бързо обиколи социалните мрежи, провокирайки множество остри реакции срещу държавния глава. Той пък побърза да се поправи и осъди решението на RTS да публикува отказ от разговора, който е бил извън предаването и не е искал да бъде излъчван.

"Извинявам се, ако спекулативното показване в социалните мрежи е наранило членове на семейство Джокович. Благодаря на RTS за безсънната нощ! Не мога да повярвам, че го направиха по толкова отвратителен начин. Като искрен почитател на Новак Джокович - като тенисист, и като мъж, пожелавам всичко най-добро на него и близките му. Успех във всичко на Сърджан и Джордже!" - гласи извинението на Додик към близките на 22-кратния шампион от Шлема.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Големи цигани": Президентът на Република Сръбска обиди сериозно семейство Джокович Калоян Соколов
Теми:  
интрвюта | любопитно | милорад додик | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook