Големият Джон слиза от тенис сцената: Бившият номер 8 прекратява кариерата си

от в 13:38 на 24.08.2023
Мирела Николова

Бившият №8 в света Джон Иснър ще сложи край на професионалната си тенис кариера на предстоящия US Open. Това обяви самият американец чрез емоционално послание в социалните мрежи:

"В кариерата на всеки атлет идва моментът, когато трябва да се сбогува със спорта. За мен този момент настъпи. Не взех лесно това решение, но смятам, че е правилно. Когато напуснах университета в Джорджия през 2007 година, нито за миг не можех да си представя, че в продължение на 17 години ще бъда част от АТР Тура. Разбира се, има безброй мачове, за които ми се иска да върна времето назад, но съм горд от това, което успях да постигна. Пътешествието ми беше невероятно.

Чувствам се късметлия, защото изградих толкова много приятелства, които ме доведоха до мястото, където се намирам днес. Хората до мен както в професионален, така и в личен план ме изградиха като играч, но по-важното - като човек. Едно от най-добрите ми решения беше да постъпя в университета в Джорджия – четирите години там бяха изумителни. До моя треньор Мани Диас - благодаря, че винаги вярваше в мен и изгради отлична работна етика, която толкова добре ми послужи в кариерата ми като професионален тенисист.

Необходимо е да благодаря специално на майка ми и баща ми. Нищо от това нямаше да е възможно без тяхната подкрепа. На майка ми, с която карахме на юг с вана, за да участвам на турнири, и на баща ми, който работеше до здрач, за да ми предостави тази възможност - огромно благодаря! Като баща на 4 деца в момента, вече знам какво е любовта, която само родителите могат да дадат и до голяма степен това е така заради вас.

На моята съпруга Мадисън - благодаря ти за всичко, което правиш! Да гледаш четири деца, които все още не са навършили 5 години, вероятно е най-трудоемката работа на света. А ти я правиш с усмивка на лицето, без значение от хаоса. Нямам търпение за следващата част от живота ни и ще се опитам да бъда възможно най-добрият християнин, съпруг и баща. Обичам те!

Не мога да изразя тук благодарностите си към всички, на които го дължа, но на треньорите ми, физиотерапевтите, спонсорите и накрая, но не на последно място, феновете - благодаря! Обичах да се състезавам за вас и пред вас и това ще е нещо, което силно ще ми липсва.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от John Isner (@johnrisner)

Няма нужда да се преструвам, че този преход ще е лесен, защото няма да бъде. За последните повече от 20 години това, което правех беше предимно тенис. Будех се всяка сутрин с идеята да стана по-добър и винаги съм се гордеел заради това, а сега трябва да пренасоча енергията си в друга посока и това е предизвикателство, което очаквам с нетърпение.

Тазгодишният US Open ще е моят последен турнир и не виждам какво по-хубаво от това да изляза и да се състезавам в Ню Йорк. Участвах на US Open през всички 17 години от моята тенис кариера и нямам търпение последният ми мач да бъде пред американските фенове във Flushing Meadows", сподели в емоционалното си обръщение Големият Джон.

В хода на своята тенис кариера американецът може да се похвали с 16 титли на ниво АТР и достигане до №8 в световната ранглиста през 2018 година. Именно тогава той завоюва своята Мастърс 1000 титла, триумфирайки пред родна публика на надпреварата в Маями.

Без съмнение Иснър ще остане в историята като един от тенисистите с най-силен сервис, като именно на него принадлежи рекордът за най-много асове в Откритата ера на тениса (14 411). Името на американеца ще бъде запомнено и с епичния двубой на Уимбълдън от 2010 година, когато заедно с Никола Маю сътвориха най-дългия тенис мач, продължил 11 часа и 5 минути и завършил с победа за Биг Джон.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Големият Джон слиза от тенис сцената: Бившият номер 8 прекратява кариерата си Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | джон иснър | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook