Големият пробив на ,,детето чудо" дойде: Кори Гоф е втората 1/2-финалистка на РГ!

от в 17:27 на 31.05.2022
Мартин Петков

Кори Гоф се представя на изключително високо ниво от старта на Ролан Гарос, като до момента не е изгубила сет по пътя си към четвъртфиналите, изравнявайки класирането си от миналогодишното издание на турнира. Американката, благодарение на отличните си изяви до момента, през днешния ден в сблъсък за място на дебютен полуфинал от Големия Шлем срещна сънародничката си Слоун Стивънс, която е бивша вицешампионка от надпреварата в Париж.

Двубоят, своеобразно противопоставящ настоящето срещу бъдещето на американския женски тенис, ни предостави равнопоставеност на корта в първоначалната фаза от мача, ала впоследствие от решаващо значение за крайния изход на срещата се оказа по-добрата игра на Гоф във важните моменти, след като тийнейджърката нито за миг не се повлия от факта, че срещу нея стои шампионка от Шлема и триуфмира със 7:5 6:2, за 1 час и 30 минути на корта. При дебюта си в полуфиналите на ,,мейджър" турнир световната номер 23 ще срещне друг новак в тази фаза в лицето на Мартина Тревизан, която се намира в серия от десет поредни победи.

18-годишната американка стартира изключително силно, като не бъркаше в ударите си и взе ранен пробив аванс. С течение на времето интригата изчезна, след като сервиращите наложиха доминацията си и ставахме свидетели на бързо спечелени подавания от подавачите. Стивънс наглед неочаквано в десетия гейм, когато сънародничката ѝ бе на начален удар за частта, покачи нивото си значително и със серия уинъри върна брейка, възстановявайки паритета. Гоф от своя страна демонстрира характер, като по никакъв начин не се повлия от изпуснатото предимство, за да дочака своя шанс минути по-късно при сервис на бившата финалистка и се възползва безупречно от честите неточности в играта ѝ, поради което записа откриващия сет на сметката си. 

Втората част имаше обещаващо начало за бившата номер 3, която се поздрави с пробив още в първия гейм, за да излезе напред в резултата. По-младата представителка на САЩ отговори подобаващо на момента, като не просто реализира рибрейк, а дори поведе с пробив и се виждаше все по-близо до крайния успех при сет и 3:1 в своя полза. Световната номер 23 в оставащите минути до края на срещата за пореден път ясно показа колко е силна в решаващите мигове и съумя да отрази три брейкбола в маратонското си подаване, преди да пробие отново, печелейки пети последователен гейм. Гоф застана на сервис за победата при 5:1, когато се пропука след няколко грешки и допусна редуциране на водачеството си, но още в идното подаване на Стивънс се представи безапелационно и стигна до победата, която я класира на дебютен полуфинал в Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Големият пробив на ,,детето чудо" дойде: Кори Гоф е втората 1/2-финалистка на РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | кори гоф | ролан гарос | САЩ | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook