Големите изненади в Синсинати: Квалификант и "щастлив губещ" се класираха за 1/4-финалите

от в 11:01 на 18.08.2023
Калоян Соколов

През вчерашния ден Стан Вавринка записа страхотна победа, надигравайки световния номер 10 Франсис Тиафо, но тази нощ беше бледа своя сянка и отстъпи на австралиеца Макс Пърсел. Квалификантът записа първи топ 10 успех в миналия кръг, когато надви Каспър Рууд, а сега показа как това далеч не е било случайност и се наложи над 3-кратния "мейджър" шампион с 6:4 6:2, за да си осигури четвъртфинален сблъсък на Мастърса в Синсинати с топ поставения Карлос Алкарас.

Световният номер 70 сервираше на много високо ниво от самото начало, трупайки множество асове на сметката си и почти не позволяваше на Вавринка да влиза в разигравания. Това прехвърли сериозно количество напрежение у ветерана, защото Пърсел можеше да играе напълно освободено на ретур и определено се наслаждаваше на ролята си на аутсайдер, играейки максимално освободено и агресивно. Този подход на австралиеца пък му носеше сериозни дивиденти, като той реализира дебютен пробив за преднина от 4:3 и оттам насетне нямаше проблеми да сложи точка на спора в откриващия сет.

Втората част протече с още по-сериозна доминация на по-нискоранкирания играч, който взе аванс от два брейка, а бившият номер три спечели общо едва една точка във въпросните геймове и беше само въпрос на време, докато срещата приключи с краен успех на квалификанта.

Другият изключително изненадващ 1/4-финалист е Алексей Попирин, който в последния момент попадна в основната схема като "щастлив губещ" и на всичкото отгоре дори е изиграл с мач по-малко от останалите състезатели, защото Николас Джари се прибра в Чили за раждането на второто си дете и така Попирин продължи директно към 1/8-финалите.

Там наглед той трябваше да бъде аутсайдер в сблъсъка си с Емил Руусувуори, имайки предвид, че финландецът вече се беше справил със съпротивата на Андрей Рубльов, но шампионът от Умаг затвърди страхотната си форма и продължи след крайното 6:2 1:6 6:3, за да си подпечата мач с Хубeрт Хуркач за влизане във финалната четворка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Големите изненади в Синсинати: Квалификант и "щастлив губещ" се класираха за 1/4-финалите Калоян Соколов
Теми:  
atp | алексей попирин | емил руусувуори | макс пърсел | Обзори | синсинати | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook