Големите изненади за деня: Шампионът от Акапулко и носител на Мастърс трофей са аут в ИУ

от в 12:04 на 12.03.2023
Калоян Соколов

Изненадите в Индиън Уелс определено не са рядкост от началото на турнира и цели 13 от 32-мата поставени отпаднаха още на старта при мъжете. Ако изключим загубата на световния номер три Стефанос Циципас, то категорично другата голяма изненада на кръга е вчерашното отпадане на Алекс Де Минор, имайки предвид как той съвсем скоро завоюва титлата в Акапулко и определено изглеждаше като един от скритите фаворити в Калифорния.

18-ият в световната ранглиста допусна разочароващо поражение от Мартон Фучович, който отдавна се намира далеч от най-добрата си форма и дори нерядко е принуден да участва в надпревари от Чаланджър Тура. Унгарецът допусна да изгуби два пробива аванс в откриващия сет, но впоследствие отмъкна за трети път подаването на своя съперник, а във втората част спечели четири последователни гейма, което му гарантира място на 1/16-финалите - 6:4 6:2. Там пък го очаква сблъсък с друг непоставен състезател, а именно световния номер 63 - Алекс Молчан.

Словакът беше отговорен за друга от големите сензаци през вчерашния ден, след като повали Борна Чорич с убедителното 6:3 6:3 и така за пръв в своята кариера записва поредни победи в основната схема на надпревара от Мастърс "сериите". Миналогодишният шампион в Синсинати изглеждаше като бледа сянка на себе си и спечели едва 58 процента от точките си на първо подаване, а Молчан се възползва от слабото сервиране на съперника и го проби на цели четири пъти, за да се погрижи за отстраняването на 18-тия поставен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Големите изненади за деня: Шампионът от Акапулко и носител на Мастърс трофей са аут в ИУ Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | алекс молчан | борна чорич | индиън уелс | мартон фучович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook