Голям шанс за Алкарас и Надал: Друга испанска двойка елиминира фаворитите за титлата в Париж

от в 12:09 на 30.07.2024
Елеонора Александрова

Голяма изненада  се случи на старта при мъжките двойки на Олимпийските игри, след като най-добре сработената и и успешна двойка напусна надпреварата още на старта. Първите поставени в схемата и тазгодишни финалист на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, Андреа Вавасори и Симоне Болели претърпяха тежко трисетов поражение още в първия кръг. Специалистът на двойки, Марсел Грайноерс и бившият представител на топ 10 на сингъл, Пабло Кареньо Буста, изненадаха големите фаворити, след като изостанаха в сетовете, но в крайна сметка триумфираха с 2:6 7:6(5) 10:7 за 1 час и 57 минути игрово време, изхвърляйки италианците, които играят заедно и извън Игрите.

Това са добри новини за другото испанско звездното дуо, Карлос Алкарас и Рафаел Надал, които показаха, че умеят да играят също толкова добре заедно и на двойки, елиминирайки шестите поставени Андреас Молтени и Максимо Гонзалес. в схемата още в първия кръг, а с отпадането на големите фаворити пътят им към медалите изглежда по-малко труден.

Така в следващия кръг Гранойерс и Кареньо Буста ще се изправят срещу Матю Ебдън и Джон Пийрс от Австралия, а още в първия кръг пет от общо осемте поставени тандема отпаднаха - Артур Фис и Уго Юмбер, Нийл Скупски и Джол Солсбъри, Никола Мектич и Мате Мавич (спечелили заедно златото в Токио и всички Шлемове без Ролан Гарос), както и двата отстранени тандема от испанските двойки.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Голям шанс за Алкарас и Надал: Друга испанска двойка елиминира фаворитите за титлата в Париж Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андреа вавасори | Двойки | марсел гранойерс | Обзори | олимпийски игри | пабло кареньо буста | симоне болели

Коментари





Следвайте ни в Facebook