Голям триумф за Барти! Спечели титлата в Маями и си осигури място в топ 10

от в 20:46 на 30.03.2019
Калоян Пламенов

Младата австралийка Ашли Барти постигна най-големия триумф в своята кариера, след като спечели турнира в Маями. Това е най-силният турнир, който тя печели до момента в тура и е неин четвърти в кариерата.

Барти победи на финала чехкинята Каролина Плишкова след 7:6(1), 6:3 за час и 42 минути игра. Това бе техен пети сблъсък и трети успех за австралийската тенисистка. С престижното отличие, което спечели, за първи път тя ще дебютира в челната десетка от началото на следващата седмица и ще отбележи рекордно класиране в световната ранглиста.

Тя ще регистрира прогрес с две позиции и ще заема 9-ото място в нея. 

В първия сет Плишкова започна по-добре и проби в третия гейм, а след това си затвърди пробива, за да поведе с 3:1 в геймовете. Австралийката обаче показа на какво е способна и върна пробива в шестия гейм.

След това до края на сета двете си спечелиха всяко едно от подаванията и се стигна до тайбрек. В него Барти даде само точка на своята противничка и спечели тайбрека по изключително убедителен начин.

Във втория сет тя проби още в стартовия гейм и след това затвърди пробива, за да увеличи аванса си на 2:0 в геймовете.

Плишкова макар и трудно успяваше някак си да си спечели следващите подавания, но се пропука в последния девети гейм в който бе пробита на нула и така нейната противничка затвори сета и спечели самия мач. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Голям триумф за Барти! Спечели титлата в Маями и си осигури място в топ 10 Калоян Пламенов
Теми:  
ашли барти | каролина плишкова | маями | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook