Голям турнир премахна сертификатите: Ясно е къде ще видим отново Джокович в игра

от в 09:13 на 11.03.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович продължава да държи на своята позиция и отказва да се имунизира против COVID-19, защото смята, че така би могъл да навреди на своя организъм. Точно поради тази причина сърбинът беше принуден да пропусне надпреварите в Индиън Уелс и Маями, където се изисква задължително ваксиниране.

Така 20-кратният шампион от Шлема трябваше да си вземе нова принудителна пауза от спорта и ще се завърне чак за сезона на клей, но все пак положителните новини за доскорошния номер едно не липсват. Днес Мастърс турнирът в Монте Карло публикува изявление в социалните медии, от което се разбира как френското правителство планира да облекчи мерките от идния понеделник и зеленият сертификат вече няма да бъде необходим за играчи, както и за фенове. Освен това носенето на маски ще бъде нужно само в някои отделни части на тенис комплекса.

Въпросните вести са добре дошли за световния номер две, който е жител именно на Княжеството и веднага е дал потвърждение пред официалния си сайт, че ще вземе участие в Монако. Състезанието ще се проведе между 10 и 17 април, а Джокович определено ще бъде жаден за реванш, след като през миналата година беше победен от Дан Еванс още в третия кръг.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Голям турнир премахна сертификатите: Ясно е къде ще видим отново Джокович в игра Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook