Голяма Цвети Пиронкова преодоля умората и Корне, за да се класира за четвъртфиналите на US Open!

от в 23:39 на 07.09.2020
Петър Колев


Нова блестяща победа за Цветана Пиронкова на US Open! Тя се класира за четвъртфиналите на турнира след трисетов успех над французойката Ализе Корне. Това е втора победа от три изиграни срещи между двете тенисистки, като последният им мач датираше от далечната 2011 г. В следващия кръг на надпреварата Цвети ще се изправи срещу 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс, която елиминира гъркинята Мария Сакари в три сета.

Мачът започна колебливо за сервиращите, като Пиронкова бе първата, инкасирала пробив заради множеството си непредизвикани грешки, но съумя да осъществи моментален рибрейк след невероятен уинър от бекхенд - 2:1. Цвети продължи да атакува втория сервис на своята противничка и въпреки че пропусна две възможности за пробив в петия гейм, тя реализира брейк след невероятна точка, при която Пиронкова показа отлична скорост, като достигна до късата на Корне и завърши по късия диагонал - 5:4. Безпроблемен сервис гейм на пловдивчанката беляза края на откриващата част за 6:4.

Пиронкова

Подемът в играта на българката продължи и в началото на втория сет - тя умело атакуваше както от форхенд, така и от бекхенд, възползва се от непредизвиканите грешки на французойката и реализира ранен пробив. Цвети дори достигна до точки за осъществяване на втори брейк, но Корне значително качи нивото, измъкна подаването си и дори върна пробива за 2:2. От своя страна, Пиронкова започна да прави изключително много непредизвикани грешки и инкасира втори пореден брейк - 4:2.



Везните отново се нахлониха в полза на пловдивчанката, която обърна подаването на световната №56 от резултат 40:15 и след брилянтно подаване достигна до паритет в геймовете - 4:4. Последва дълъг сервис гейм на Корне, продължил над 10 минути и преминал през пет равенства, в който Пиронкова показа характер и след двойна грешка на съперничката реализира късен пробив за 5:4. В следващия гейм Цвети пропусна мач пойнт и допусна моментален рибрейк. След още два разменени пробива се достигна до тайбрек, в който умората на българката си каза думата. Корне реализира третия си сет пойнт, за да изравни отделните части - 7:6(5).



Двете тенисистки откриха решаващия сет с отлични сервис геймове, спечелени на нула. Във второто си подаване Цвети не можа да намери помощта на първия си начален удар и инкасира пробив. Въпреки това тя запази хладнокръвие и изигра отличен гейм от ретур, с който осъществи моментален рибрейк, а след това и безпроблемно затвърди, за да поведе с 3:2. Българката продъжи да атакува сервиса на Корне и макар да пропусна точка за пробив в шестия гейм, тя реализира такъв за 5:3. Третият опит за Пиронкова се оказа късметлийски - този път тя не сбърка при сервирането за спечелване на срещата и след близо три часа игра на корта успя да затвори мача за крайното 6:4 6:7(5) 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Голяма Цвети Пиронкова преодоля умората и Корне, за да се класира за четвъртфиналите на US Open! Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook