Горан Джокович: Григор е добре дошъл занапред на Sofia Open, турнирът прогресира

от в 19:00 на 11.02.2019
Георги Христов

Директорът на Sofia Open Горан Джокович изрази задоволството си от надпреварата през 2019 година. Той също така се надява тя да продължи да се развива и занапред.

„Много съм щастлив от това, което се случва в София от началото на Sofia Open 2019. Посещаемостта в залата се вдига непрестанно и не мога да искам повече от това. Завиждат ни всички хора от ATP. Виждате колко играчи от Топ 50 включихме в надпреварата. Цели седем от тях достигнаха до 1/4-финалите. Като добавка към всичко това, тенисистите поддържат високо ниво на игра.

"Всички са впечатлени от условията, които предлагаме. Състезателите нямат никакви оплаквания. Стефанос Циципас и Карен Хачанов не стигнаха далеч, но залата пак бе пълна и без първите двама поставени в схемата," заяви сърбинът пред Диема.

Той спомена и Григор Димитров. „Винаги подчертавам дебело, че трябва да сме обединени около целта турнирът да не зависи от един тенисист. Разбира се, че Григор Димитров винаги е добре дошъл, но виждаме, че турнирът и без него прогресира. Бих помолил това прекрасно отношение на зрителите да продължава и в бъдеще. Тенисистите са много щастливи от това”, допълни още той.

„Всички млади български тенисисти са гладни за успехи и това ги прави опасни. Младото поколение има нужда от мачове срещу световния елит. Важно е и за турнира като цяло. Надявам се следващата година, по време на следващото състезание, да има повече странични активности около корта. Защо да не осигурим присъствието на известни личности от шоубизнеса да дойдат, за да вдигнат още нивото на турнира като цяло. Трябва да сме позитивно настроени за турнира. Нищо лошо не сме чули за състезанието, а българското правителство обеща да ни помогне още по-солидно."

Оцени тази статия:
Горан Джокович: Григор е добре дошъл занапред на Sofia Open, турнирът прогресира Георги Христов
Теми:  
sofia open | горан джокович | григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в софия

КоментариСледвайте ни в Facebook