Горан Иванишевич и най-веселата тенис пресконференция в историята

от в 00:56 на 17.04.2020
Диана Андреева

Пресконференциите със спортисти могат да бъдат доста скучни, но е възможно и да са приятни както за играчите, така и за  медиите. Хърватският тенисист Горан Иванишевич със сигурност ще остане в историята със своето интервю по време на Уимбълдън.


Преди почти 19 години Горан Иванишевич даде най-веселата тенис пресконференция в историята. По време на Уимбълдън през 2001 година, хърватинът споделя история, която все още носи усмивки на лицата на всеки, който имаше късмета да бъде в залата по това време.


Иванишевич


Иванишевич призна за първи път, че има два Горана, които му се налага да управлява по време на мачовете си - хубавото и противното, доброто и лошото.


"Лошия Горан" иска да спори със съдията, да cчупи няколко рaкети и да бъде отстранен. "Добрия Горан" не е съгласен и има желание да се концентрира върху спечелването на мача си, да се съсредоточи върху играта.


Иванишевич каза, че на моменти нещата са ставали толкова лоши, че двамата Горановци са започлали да спорят помежду си по време на точки и той просто е замръзвал.



"Момчета, момчета... човек трябва да държи нещaтa под контрол" - казвал им е той, но и двамата не го слушали. 


Ставало е толкова лошо, че по време на мача от трети кръг с Анди Родик, Иванишевич трябвало да се обади тайно на третия Горан...


„Третият дойде и каза:„ Момчета, отпуснете се. Кортът е прекрасен, отпуснете се. Просто се успокойте."



„Той трябваше да дойде. Нужно беше да му се обадя. Това е "Спешния" Горан като повикване на 911. Точно този Горан идва, когато има много крайна ситуация.


Той често е в неизвестност, сякаш е зад кулисите и се появява много рядко. Той е като мозъка - контролира всички."


Добрата новина е, че Горановците спечелиха един от най-емоционалните и вълнуващи финали на Уимбълдън, след като надвиха австралиеца Патрик Рафтър с 9:7 в петия сет. Лошата новина е, че има само един трофей, който тримата да поделят.


Трите Горановци наскоро бяха приети в Международната зала на славата по тенис. Не е ясно кой от тримата всъщност, но бихме могли да предположим, че е бил "Добрия" Горан.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Горан Иванишевич и най-веселата тенис пресконференция в историята Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook