Горчив дебют за Радукану в Маями: Много пропуснати шансове и загуба още на старта

от в 23:02 на 24.03.2022
Мирела Николова

Очакванията към Ема Радукану, след като вдигна трофея на US Open през миналата година, определено натежаха и от началото на тази година младата британка има едва 2 победи от 7 срещи. Последният неуспех за нея дойде през днешния ден, когато трябваше да преглътне поредно ранно отпадане, този път на старта на WTA 1000 турнира в Маями от Катерина Синякова. В третия сет Радукану сервираше за крайната победа, но допусна нервното напрежение да я завладее и така последва обрат в полза на чехкинята, която надделя след 3:6 6:4 7:5 в мач, продължил 2 часа и 52 минути. В спор за място на осминафиналите световната №53 ще се изправи срещу някоя измежду Дария Савил и Армони Тан.

Двубоят стартира отлично за тийнейджърката, която успяваше да се възползва по перфектен начин от колебанията в играта на Синякова и така достигна до цели 7 брейкбола още в откриващото противниково подаване. Въпреки това обаче чехкинята показа хладнокръвие и съумя да излезе невредима от затрудненото положение с помощта на чудесното разпределяне на ударите си. От своя страна, Радукану бе непоклатима от сервис линията и съвсем скоро отново постави под напрежение съперничката си, за да се сдобие с 3 поредни шанса за пробив, още първият от които бе материализиран за 3:1.

Синякова изпитваше явен дискомфорт, което наложи появата на физиотерапевт на корта след петия изигран гейм, ала това не попречи на представянето ѝ, тъй като съвсем скоро тя отново демонстрира характер и успя да върне брейка. Началният ѝ удар обаче продължи да бъде нейна ахилесова пета и не след дълго британката отново излезе напред с пробив, който този път бе решаващ за развръзката на частта в нейна полза.

Началото на втория сет също бе изпълнено с оптимизъм за шампионката от Ню Йорк, тъй като чехкинята продължаваше да бъде крайно несигурна на свое подаване, което изведе Радукану до ранен брейк. 13-ата в света безпроблемно удържаше преднината си до шестия гейм, когато допусна значителен спад в концентрацията си, довел до възстановяване на паритета - 3:3. От там насетне неточностите от ракетата на по-младата тенисистка не спираха да се множат и станаха причина за още един пробив в нейното подаване, с който общият резултат бе изравнен.

Третата част се превърна в огледало на всичко, което бяхме видели до този момент, тъй като продължителните размени на удари продължиха да изобилстват, както и възможностите за пробив. В седмия гейм поставената под №11 съумя да дочака удобния момент, в който да пробие защитата на Синякова и да си спечели аванс, който по-късно разви, за да се откъсне с 5:3. Сервирайки за спечелване на срещата обаче, Радукану се поддаде на напрежението и допусна серия непредизвикани грешки, които върнаха нещата в изходна позиция - 5:5. В тези минути играта на чехкинята се намираше в страхотен подем и в следващите два гейма тя загуби едва една точка, за да завърши обрата и да си резервира място в следващия етап.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Горчив дебют за Радукану в Маями: Много пропуснати шансове и загуба още на старта Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | катерина синякова | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook