Горчив край за бившия шампион: Де Минор върза "геврек" на Вавринка и го изхвърли в Монако

от в 15:12 на 09.04.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор може да е израснал в Испания, но австралийската кръв в него винаги е надделявала и той никога не е бил сред фаворитите на турнирите на червена настилка. Де Минор беше загубил 3 от последните си 4 мача на клей и определено можеше да се очакват сериозни проблеми за него на старта в Монте Карло, имайки предвид, че трябваше да премери сили с бившия шампион в турнира и носител на трофея от Ролан Гарос - Стан Вавринка.

Австралиецът обаче показа, че през този сезон нещата ще бъдат различни и изнесе поредния си много силен мач от началото на 2024-та, за да разгроми ветерана с финалното 6:3 6:2 и така да запише 20-тия си успех от старта на годината. Световният номер 11 заслужено намери място във втория кръг на надпреварата в Княжеството, където го очаква сблъсък с нидерландеца Талон Грийхспор (световен номер 26), срещу когото има негативен баланс в досегашните им двубои.

Де Минор беше познатата стена от основната линия в началните минути и Вавринка просто не можеше да намери път покрай него, което позволи на фаворита да реализира ранен пробив. Изглежда обаче 11-ият поставен все още имаше трудности да свикне с настилката, докато Стан вече имаше редица изиграни двубои на клей през сезона и се възползва от серията непредизвикани грешки на съперника си, за да изравни при 2:2.

Постепенно обаче Демона отново намери най-добрата си игра, докато бившият номер три изглеждаше много натежал и непрекъснато пресилваше ударите си. Швейцарецът показваше изключително ниски нива на енергия и веднага сдаде отново подаването си, след което съумя да вземе само още един гейм до края на откриващия сет.

Вторият сет се превърна в същински рецитал на Де Минор, който реализира ранен брейк с помощта на отлично изпълнена къса топка, а Stan The Man изглеждаше сякаш е приел, че няма никакъв шанс да постигне обрат, като предаде мача с един куп двойни грешки и само 4 реализирани уинъра, допускайки едно от най-тежките поражения в знаменитата си кариера, която определено върви към своя финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Горчив край за бившия шампион: Де Минор върза "геврек" на Вавринка и го изхвърли в Монако Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | монте карло | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook