Горчиво начало на сезона: Свитолина допусна обрат от световната №130

от в 05:47 на 04.01.2022
Диана Андреева

Сезон 2021 за Елина Свитолина приключи по подобен начин, по който и започва новата година на укаринката - с неочаквано поражение. В така очакваното си начало на WTA събитието в Аделаида Елина разочарова своите фенове, допускайки обрат срещу световната номер 130 Анастасия Гесанова - 5:7 6:4 6:3 в полза на аутсайдерката в двубоя.

Макар и да бе смятана за абсолютната фаворитка в срещата, доминацията на Свитолина далеч не беше такава, каквато се очакваше. Елина показваше известни колебания в хода на началните геймове, докато нейната опонентка се чувстваше напълно спокойно на корта и изпълняваше с лекота всеки удар. Гесанова също така демонстрираше солидно представяне и на сервис, но моментен спад й коства пробив в осмия гейм.

След като допусна да бъде пробита за 3:5, Гесанова за пореден път изненада зрителите с тениса си и успя да навакса изоставането. Паритетът в резултата бе възвърнат и по всичко изглеждаше, че ще се стигне до тайбрек, но неочаквано напрежението взе връх върху събитията на корта и Свитолина отмъкна отново подаването на противничката си, с което затвори първата част със 7:5.

Твърдо решена да не се отказва, руската състезателка се завърта след почивката с напълно нова тактика. Гесанова се стремеше по-често да разнообразява играта си, вместо да играе на сигурно, а това даде резултат. Първият сервис на Свитолина отново рядко успяваше да намери очертанията на полето, което се оказа ключово за изхода на следващите две части, а с това и мачът за Елина бе загубен. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Горчиво начало на сезона: Свитолина допусна обрат от световната №130 Диана Андреева
Теми:  
wta | елина свитолина | свитолина | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook