Горчиво завръщане: Бадоса инкасира двусетово поражение в първия си мач след контузията

от в 19:55 на 14.02.2023
Мирела Николова

Паула Бадоса откри настоящия си сезон с четири поредни победи в Австралия, но контузия, получена по време на четвъртфиналния ѝ двубой в Аделаида, я принуди да се оттегли от участие на Откритото първенство на Австралия. През днешния ден испанката се завърна на корта с мач на WTA 500 турнира в Доха и макар да показа добро ниво на игра, то това не бе достатъчно да преодолее съпротивата на световната №12 Беатрис Хадад Мая, която надделя след победа в последователни части - 7:6(6) 6:3 след над два часа игра. В следващия кръг за бразилката предстои среща с победителката от сблъсъка между шестата поставена Дария Касаткина и квалификантката Ребека Марино.

Още от първите минути на мача ставахме свидетели на много динамични размени на удари, в които бившата №2 опитваше да налага волята си посредством своя форхенд, но често атаките ѝ биваха парирани от южноамериканката, която предприемаше контраофанзивни действия и предизвикваше неточност на съперничката. Така Хадад Мая на два пъти си осигури възможност да сервира за успеха в сета, но точно в тези моменти позволи на нервното напрежение да я обземе и се стигна до тайбрек. Там тя поведе с 5:3 точки и макар да допусна нов обрат до 5:6 и сетбол за испанката, то в крайна сметка бразилката съумя да спечели следващите три точки, за да запише откриващата част в своя актив.

Това сякаш внесе допълнителен импулс в действията на световната №12, която стана още по-прецизна при насочването на ударите си и повечето разигравания протичаха именно под неин контрол. Тя не пропускаше възможност да се възползва от крайно колебливия втори сервис на опонентката си и така съумя да нанесе пробив в осмия гейм, с който си подсигури крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Горчиво завръщане: Бадоса инкасира двусетово поражение в първия си мач след контузията Мирела Николова
Теми:  
wta | беатрис хадад мая | доха | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook