Горчиво завръщане: Кирьос изглеждаше като бледа своя сянка и отпадна на старта в Щутгарт

от в 19:26 на 13.06.2023
Калоян Соколов

Ник Кирьос изигра своя първи официален мач от осем месеца насам, но изглеждаше изключително далеч от върха на обичайните си способности и беше надигран в два сета от китаеца Ийбинг Ву - 5:7 3:6. Азиатският състезател изглеждаше много по- концентриран в хода на мача, а фаворитът определено не даде вид да е напълно възстановен от контузията на коляното, която наложи да премине през операция в началото на годината. Така непоставеният играч продължи към фазата на осминафиналите, където го очаква сблъсък с Мартон Фучович, който отстрани по-рано днес Денис Шаповалов с 2:1 сета.

Началото беше позитивно за Кирьос, който веднага имаше възможност за пробив, но Ву пласира неспасяем начален удар и отрази надвисналата над себе си опасност. Финалистът от Уимбълдън пък веднага ни показа, че е в състояние да сервира по познатия безкомпромисен начин и асовете непрекъснато се увеличаваха в неговия актив. За съжаление, то не можехме да кажем нищо позитивно за движението по корта на австралиеца, защото често той изглеждаше недостатъчно заинтересован в разиграванията и почти не можехме да го видим как се затичва.

Всичко това водеше до множество лесни геймове за подаващите, докато не се стигна до 5:5, когато осмият поставен избухна с превъзходен минаващ удари и дори достигна до брейкбол, само че шампионът от Далас отреагира с бърза серия от три точки в своя полза и си осигури минимум изиграването на тайбрек. До такъв обаче изобщо не се стигна, защото фаворитът допусна две поредни двойни грешки и накрая предаде сета, изпълнявайки крайно неуспешна къса топка.

Вторият сет протече още по-негативно за Кирьос, който разчиташе единствено на вездесъщия си сервис и въобще не се опитваше да остане в точката, когато топката е малко по-далеч от обсега му. В крайна сметка логичното се случи, след като по-високоранкираният тенисист не се справи с няколко поредни дълбоки ретура от ракетата на своя съперник и допусна пробив на нула в осмия гейм, а впоследствие Ву не трепна и записа една от най-впечатляващите победи в своята кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Горчиво завръщане: Кирьос изглеждаше като бледа своя сянка и отпадна на старта в Щутгарт Калоян Соколов
Теми:  
atp | ийбинг ву | Ник Кирьос | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook